Leren, delen en netwerken met mede-juristen van over de wereld bij een unieke conferentie die net op tijd is

Delen:

 • 2023 Global General Counsel Summit
 • Gepresenteerd door de Association of Corporate Counsel
 • 31 mei – 2 juni 2023
 • Amsterdam, Nederland

Een geglobaliseerde economie vraagt om bedrijfsleiders met een internationale mindset.
De hedendaagse jurist is een zakelijk leider, en als risicobeperkers hebben ze vaak meerdere
petten op terwijl ze zorgvuldig navigeren door de grote verscheidenheid aan kwesties die hen worden voorgelegd.

Om vooraanstaande juristen te helpen uit te blinken in met een echt wereldwijd perspectief en zo goed mogelijk voor te bereiden op alle uitdaging die het huidige zakelijke landschap hun kant op kan werpen, nodigt de Association of Corporate Counsel (ACC), een wereldwijde juridische vereniging die de gemeenschappelijke professionele en zakelijke belangen van bedrijfsjuristen bevordert, de hoogst gerangschikte juridische adviseur van een organisatie uit om samen met hun collega’s uit de hele wereld deel te nemen aan de ACC Global General Counsel Summit.

Het evenement vindt plaats in Amsterdam van 31 mei tot 2 juni 2023 en biedt deelnemers een ruimte (onder de Chatham House Rule) om de meest dringende kwesties aan te pakken waarmee moderne CLO’s momenteel te maken krijgen, te leren van hun collega’s en internationale contacten te leggen in een gesloten, intieme omgeving die is ontworpen voor algemene juristen, door algemene juristen.

“Het bijwonen van de ACC Global General Counsel Summit is voor mij een prioriteit omdat er maar weinig gelegenheden zijn waar ik kan netwerken met mijn peers in een multinationale gemeenschap en in verschillende sectoren om actuele kennis op te doen over hoe de algemene juridische gemeenschap denkt over het oplossen van onze meest kritieke uitdagingen en het aanpakken van onze belangrijkste kansen.” – Carolyn Herzog, Chief Legal Officer, Elastic

“Het is dit jaar van cruciaal belang voor algemene adviseurs en Chief Legal Officers om de ACC Global General Counsel Summit bij te wonen, gezien de voortdurend veranderende geopolitieke en reglementaire omgeving waarin bedrijven navigeren. Wereldwijde stabiliteit is niet langer een gegeven en het thema van dit jaar [Uw bedrijf leiden in een multipolaire wereld] weerspiegelt dat gevoel en maakt het actueel en belangrijk.” – Steven Davis, Chief Legal Officer,
One Call Medical Inc.

Deelnemers van de bijeenkomst ontvangen:

 • Onderlinge benchmarking over optimale werkwijzen en uitdagingen;
 • Netwerkopportuniteiten met een multinationale gemeenschap van 20+ landen in verschillende sectoren;
 • Globale brainstorm om de transformatie en groei van de juridische afdeling te stimuleren; en
 • Bestuderen van de rol chief legal officer en respons tijdens crisissimulaties, en meer.

Wat is de ACC Global Counsel Summit?

Het thema van de ACC Global General Counsel Summit van dit jaar is “Uw bedrijf leiden in een multipolaire wereld” en is ontworpen door deskundigen uit de sector om juristen te inspireren tot het opbouwen van relaties die hun ogen openen voor nieuwe meningen, hun inzichten uitdagen, nieuwe ervaringen bieden en hen leren hoe ze verbindingen kunnen onderhouden. De bijeenkomst is het jaarlijkse evenement bij uitstek voor bedrijfsjuristen en moedigt hen aan om de essentiële kennis op te doen die nodig is om te navigeren in een steeds complexere bedrijfsomgeving.

Carolyn Herzog

“Het thema van de conferentie is voor mij buitengewoon boeiend. Zoals veel van mijn collega’s beheer ik functies buiten de traditionele juridische functie, zoals naleving van handelsvoorschriften, ethiek en regelgeving en overheidszaken. Wij werken in wereldwijde omgevingen waar we ons bewust moeten zijn van de veelzijdigheid van wetsconflicten en de huidige regelgeving rond belangrijke thema’s als cyberbeveiliging, gegevensprivacy, ESG en bedrijfsbeheer, maar ook rond bepaalde technologiegebieden zoals AI. De raad van bestuur en het uitvoerend management vertrouwen op de algemene adviseur om de discussie over deze onderwerpen te leiden en die vertrouwt op onze collega’s en onze externe adviseurs om ervoor te zorgen dat we op het juiste spoor zitten.’’ – Carolyn Herzog

Chief legal officers uit meer dan twintig landen gaan in gesprek met vooraanstaande wereldwijde deskundigen en sprekers van onder meer de Wereldbank, Nestle, Uber en Heineken tijdens sessies over tal van belangrijke onderwerpen, waaronder:

 • Regelgeving
 • Beheer van de toevoerketen
 • Rekrutering en behoud van talent
 • Cyberbeveiliging
 • Post-fusie integratie
 • Verschillende petten dragen
 • Zorgen van aandeelhouders aankaarten

Waarom zou een juridisch adviseur moeten deelnemen?

Het is belangrijker dan ooit voor internationale juristen om zich gemakkelijk aan te passen. In het huidige internationale landschap moeten juristen nog flexibeler en strategischer worden om aan de behoeften van hun zakelijke klanten te voldoen. De rol van de CLO verandert en breidt zich voortdurend uit, en naarmate de organisaties in de wereld zich blijven aanpassen aan nieuwe uitdagingen, moeten juridische professionals zichzelf en hun juridische afdelingen ook voortdurend en proactief herdefiniëren om aan deze snelle wereldwijde transformatie te voldoen.

Echt effectieve bedrijfsjuristen zullen deze nieuwe kansen benutten en hun bedrijven leiden bij het navigeren door deze complexe en veranderende omgeving. De Global General Counsel Summit met rondetafelgesprekken, interactieve plenaire vergaderingen en ruime netwerkmogelijkheden biedt juridische professionals de kans om te leren van deskundigen uit de hele wereld.

‘’Ik ben ervan overtuigd dat het netwerken en brainstormen precies het soort ideeën en resultaten zal opleveren dat we allemaal nodig hebben om ons te helpen het soort transformatieve schaal en groei te stimuleren dat hopen terug te brengen naar onze bedrijven in deze tijd waarin de regelgeving snel verandert en onze bedrijven ons meer dan ooit nodig hebben om op te treden als brug tussen recht en cultuur.’’ Carolyn Herzog

Met welke uitdagingen worden moderne CLO’s geconfronteerd?

De moderne CLO heeft veel op zijn bord. Van het omgaan met de gevolgen van multipolaire conflicten tussen regionale blokken van landen, het aanpassen van het beleid aan de veranderende sociale normen binnen en buiten bedrijven, tot het omgaan met de dringende noodzaak om meer te bereiken met minder uitgaven, hun lijst van verantwoordelijkheden wordt snel uitgebreid.

Steven Davis

“Naar mijn mening zijn het veranderende regelgevingslandschap en de toenemende geopolitieke onenigheid twee van de grootste uitdagingen waarmee CLO’s vandaag worden geconfronteerd. Generatieve AI en de gevolgen daarvan voor de intellectuele eigendom zijn ook een opkomende uitdaging, maar AI biedt ook een kans om producten en diensten te verbeteren. Ik ben op zoek naar een kans om mijn mede-CLO’s te ontmoeten en de uitdagingen van deze steeds veranderende wereld aan te gaan.  Ik ben ook geïnteresseerd in de beste praktijken en uitdagingen van mijn collega’s.” – Steven Davis

Terwijl de rol van de CLO zich blijft uitbreiden, wordt de positie steeds meer gezien als cruciaal voor het succes van elk bedrijf, waarbij degenen die de rol vervullen optreden als gewaardeerde en vertrouwde partners in hun organisaties. De belangrijkste onderwerpen voor de moderne CLO’s zijn cyberbeveiliging, naleving van regelgeving en gegevensprivacy, waarbij sectorspecifieke regelgeving de grootste juridische uitdaging vormt, volgens de 2023 ACC Chief Legal Officers Enquête. Veel CLO’s worden ook geconfronteerd met veel van de juridische en zakelijke implicaties in verband met de aanhoudende pandemie, de oorlog in Oekraïne en de inflatie, wat voor veel bedrijven een drijvende kracht is achter het crisisbeheer.

De waarde van CLO’s die hun unieke opleiding en ervaring toepassen op rollen buiten de traditionele juridische functie wordt steeds meer erkend als gunstig voor de strategische en operationele behoeften van organisaties. Recente ACC-onderzoeken laten een toename zien in tal van bedrijfsfuncties die rapporteren aan de chief legal officer. In 2022 zagen we een toename in 18 van de 22 onderzochte bedrijfsfuncties die rapporteren aan de CLO. In 2023 zagen we alleen al in het afgelopen jaar een toename van 4 procent op het gebied van privacy, risico en cyberbeveiliging. Het is belangrijker dan ooit voor algemene adviseurs om hun invloed binnen hun organisatie en hun sector te doen gelden buiten de typische grenzen van de juridische afdeling.

De plaatsen zijn snel bezet, dus wees er snel bij om je aan te sluiten bij deze elitegroep van
juridische en zakelijke leiders in Amsterdam
op 31 mei – 2 juni tijdens de
ACC 2023 Global General Counsel Summit.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven