Leren kijken door een juridische bril

Alma Besic van Erasmus School of Law kreeg de Jan Brouwer Scriptieprijs voor haar masterscriptie over het aanleren van juristen vaktaal aan toekomstige juristen.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
(foto: Pexels-Bia Sousa)

Alma Besic vertelt aan de Rotterdamse universiteitswebsite: “Juristen gebruiken een eigen taal. In de juridische professie wordt van juristen verwacht dat ze zich houden aan bepaalde taalnormen. Met die taal kijken ze op een bepaalde manier naar de wereld en naar problemen. Je kijkt eigenlijk door een juridische bril.” Daarbij heeft Alma gekeken naar de rol van de tutor bij de taalsocialisatie van rechtenstudenten. “Ik heb zelf geen probleem-gestuurd-leren-onderwijs gevolgd. Deze vorm was nieuw voor mij. Nu ging ik als een soort buitenstaander naar binnen kijken. Maar ik heb natuurlijk wel mijn bachelor afgerond, dus ik kan me inleven in de student die geconfronteerd wordt met allerlei juridische begrippen, vooral in het eerste jaar.”

Lees hier het volledige interview.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Ook interessant:

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top