Leren kijken door een juridische bril

Alma Besic van Erasmus School of Law kreeg de Jan Brouwer Scriptieprijs voor haar masterscriptie over het aanleren van juristen vaktaal aan toekomstige juristen.

Delen:

(foto: Pexels-Bia Sousa)

Alma Besic vertelt aan de Rotterdamse universiteitswebsite: “Juristen gebruiken een eigen taal. In de juridische professie wordt van juristen verwacht dat ze zich houden aan bepaalde taalnormen. Met die taal kijken ze op een bepaalde manier naar de wereld en naar problemen. Je kijkt eigenlijk door een juridische bril.” Daarbij heeft Alma gekeken naar de rol van de tutor bij de taalsocialisatie van rechtenstudenten. “Ik heb zelf geen probleem-gestuurd-leren-onderwijs gevolgd. Deze vorm was nieuw voor mij. Nu ging ik als een soort buitenstaander naar binnen kijken. Maar ik heb natuurlijk wel mijn bachelor afgerond, dus ik kan me inleven in de student die geconfronteerd wordt met allerlei juridische begrippen, vooral in het eerste jaar.”

Lees hier het volledige interview.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven