Letselschade, waar heeft u recht op?

Bent u betrokken geweest bij een ongeval? Dan heeft u hierbij mogelijk letselschade opgelopen. Letselschade is de schade die u oploopt door lichamelijk of geestelijk letsel en de beperkingen hiervan. De meeste mensen denken dat er enkel sprake is van letselschade bij lichamelijke verwondingen. Dit is een misvatting.

Delen:

Letselschade

Ook bij psychisch letsel is er namelijk sprake van letselschade. Doordat veel mensen niet precies weten wat letselschade is, weten zij ook niet waar zij recht op hebben. Zonde, want hierdoor hanteert u mogelijk een verkeerde aanpak. Om dit te voorkomen, vertelt deze letselschade advocaat u in de onderstaande tekst waar u recht op heeft bij letselschade.

Schadevergoeding

Wanneer u letselschade heeft opgelopen als gevolg van een ongeval, heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. Ga hier niet direct vanuit, want u heeft niet altijd recht op een vergoeding. U krijgt de schade bijvoorbeeld meestal niet vergoed wanneer u het ongeval zelf veroorzaakt heeft. Was u zelf niet de veroorzaker van het ongeval? Dan kunt u de schade mogelijk verhalen op de tegenpartij. Dit is alleen mogelijk wanneer deze juridisch aansprakelijk is. Hier is bijvoorbeeld sprake van wanneer u bent aangereden, maar ook in het geval van een bedrijfsongeval of een ondeugdelijk product. Denk daarom nooit direct dat u geen schadevergoeding kunt krijgen, maar zoek dit eerst goed uit.

Welke schadeposten kunt u claimen?

Is de tegenpartij juridisch aansprakelijk voor de letselschade die u heeft opgelopen? Dan kunt u de kosten op deze partij verhalen. Veel mensen hebben alleen geen idee welke schade allemaal vergoed wordt. Het gaat hierbij allereerst om de kosten die u maakt als gevolg van het letsel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan medische kosten. Bent u aangereden en is uw telefoon hierdoor gesneuveld? Dan kunt u zelfs deze kosten verhalen op de tegenpartij. Ook materiële schade wordt namelijk vergoed. Het gaat overigens niet alleen om de kosten die u maakt als gevolg van het ongeval. Nee, want ook inkomsten die u misloopt als gevolg van letselschade kunt u in sommige gevallen verhalen op de tegenpartij. En dit zijn maar een paar voorbeelden van schade die voor vergoeding in aanmerking komt.

Schakel een specialist in

De gemiddelde Nederlander weet niet waar hij of zij allemaal recht op heeft bij letselschade. Geldt dit ook voor u? Houdt u hier dan vooral niet zelf mee bezig. Doe in dat geval een beroep op een letselschade advocaat in Rotterdam. Zo’n iemand is gespecialiseerd in letselschade en weet precies welke stappen er ondernomen moeten worden. Bovendien kan hij u haarfijn uitleggen waar u allemaal recht op heeft.

Veel mensen schakelen niet direct een specialist in. Dit komt doordat zij denken dat dit geld kost. U moet weten dat de kosten van zo’n jurist ook betaald moeten worden door de aansprakelijke partij. Dit betekent dat voor u de inschakeling van deskundige hulp gratis is. U hoeft niets te betalen en krijgt de juiste hulp van iemand die kennis van zaken heeft.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven