Lianne van den Brink (Bouf Legal) over het verschil maken in de zorgsector

Starter van de week is Lianne van den Brink. Lianne is gestart bij Bouf Legal. Daar vond zij de baan waarmee zij het verschil kan maken als adviseur politiek en juridische zaken in de zorgsector.

Delen:

Lianne van den Brink

Lianne van den Brink (26) werkt sinds begin dit jaar als adviseur politiek en juridische zaken bij Bouf Legal. Zij is in 2022 afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op beleid & management gezondheidszorg (bachelor) en gezondheidsrecht (master).

Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Leuk dat je adviseur politiek en juridische zaken bent. Waarom wil je graag juist dat doen?
Ik wilde – hoe cliché dit misschien ook klinkt – het verschil maken. Tijdens mijn studie werden allerlei problemen in de zorgsector aangekaart, tekorten in personeel en middelen, hoge verwachtingen en zware plichten voor zorgprofessionals. Daardoor ervoer ik de drang om dit te gaan verbeteren, maar waar kan je dat het beste doen? In deze functie sta ik het dichtst bij het vuur. Van heel dichtbij kan je zien wat er speelt in de zorgsector en bijdragen aan oplossingen voor de zorg en onze opdrachtgevers. 

Hiervoor werkte je bij het Maasstad Ziekenhuis. Waarom had je in eerste instantie voor die organisatie gekozen?
Tijdens mijn studie heb ik gewerkt bij het Maasstad Ziekenhuis, voor mij een kans om alvast mijn blik verder te verbreden. Ik wilde graag voordat ik mijn studie zou afronden vanuit zo veel mogelijk perspectieven gekeken hebben naar de zorg. Hier zag ik vooral de technische en financiële achterkant van de zorg, maar tijdens mijn jaar in de thuiszorg, waar ik ook nog heb gewerkt, kon ik bijvoorbeeld juist goed de zorgverlener-patiëntrelatie ervaren. 

Waarom heb je nu voor Bouf Legal gekozen?
Uiteindelijk richt mijn studie zich op de juridische en beleidsmatige kant van de zorg. Beide aspecten kan ik terugvinden in de functie die ik nu vervul. Het is een leuk kantoor, waar iedereen met elkaar samenwerkt en er veel persoonlijke aandacht is. Ik houd van de combinatie van ‘work hard, play hard’. We werken allemaal hard, maar nemen ook ruim de tijd om naar elkaar om te zien en het gezellig te hebben met elkaar.

Wat vind je het leukste van je nieuwe baan?
Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling en de uitdaging die het biedt. Van jongs af aan wilde ik mijzelf altijd verder ontwikkelen, kijken hoe ver ik kan komen. Bij Bouf ervaar ik de uitdaging in het altijd alert zijn op politieke ontwikkelingen, het oog hebben voor verhoudingen en het vinden van een gerichte (juridische) oplossing. 

Op welke afdeling werk je en waar houden jullie je dagelijks mee bezig?
Ik heb een gecombineerde functie, wat betekent dat ik actief ben voor zowel de juridische afdeling als de politieke (public affairs) afdeling. Wat wij doen is heel wisselend. Soms adviseren wij over het aanbestedingsrecht, andere keren schrijven wij reacties op internetconsultaties. Wij monitoren de politieke situatie en volgen wetsvoorstellen, waar nodig acteren wij daarop.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Voor mij was mijn eerste bezoek aan de Tweede Kamer en bespreking met een Kamerlid wel een hoogtepunt. Het is toch bijzonder om van dichtbij of van achter de schermen te zien hoe verhoudingen liggen, hoe onderwerpen behandeld worden en hoe conclusies tot stand komen.

En valt er ook iets tegen?
Eigenlijk niet, ik heb het ontzettend naar mijn zin!

Waar hoop je over drie jaar te staan?
Ik hoop dat ik over drie jaar terug kan kijken naar dit moment en mij niet kan voorstellen dat ik zo ver ben gekomen. Ik hoop dat ik nog steeds bij Bouf werkzaam ben, weer hele nieuwe uitdagingen voorgeschoteld krijg en kan zeggen dat ik bijgedragen heb aan een belangrijke ontwikkeling in de zorg.

Wat zou je invoeren als jij het voor het zeggen had bij jouw kantoor?
Vrijdagmiddagborrels! Ik houd van die gezelligheid – een vast moment om even met iedereen bij te kunnen praten en de drukte van de week achter je te laten.

Wat is je guilty pleasure?
Wij hebben soms spontaan zin in lekker zoetigheid. Dus het komt wel voor dat wij naar (onze vaste) bakkerij om de hoek gaan voor taartjes. Ik ben daar uiteraard altijd voor in en doe graag mee met een goede gevulde koek.

En tot slot: met wie zou je graag een restauranttafel willen delen?
Olena Zelenska – zij is in mijn ogen een krachtige en inspirerende vrouw. Ik zou graag van haar horen hoe zij in het leven staat en hoe zij het volhoudt in deze moeilijke periode.

 

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven