Lieke van Daele (AKD) over dromen

Delen:

Lieke van Daele is 23 jaar en op 23 februari 2018 beëdigd als advocaat. Ze werkt sinds 1 december 2017 bij AKD op de praktijkgroep M&A/Contracting. Zij heeft in 2017 de masteropleiding International Business Law afgerond aan de Universiteit van Tilburg. In maart 2018 is zij gestart met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Ik wist al vrij vroeg dat ik rechten wilde studeren en heb zelfs op de middelbare school een snuffelstage gelopen bij een advocatenkantoor. Tijdens mijn studie was ik al meteen aangetrokken tot het ondernemingsrecht. Mijn ambitie om advocaat te worden is ontstaan door het lopen van verschillende stages in de advocatuur. De interesse in M&A voornamelijk tijdens mijn master, die erg toegespitst was op de M&A-praktijk.

Heb je in je studie hier rekening mee gehouden?
Ja, tijdens mijn bacheloropleiding heb ik mijn civiel effect behaald en vanaf het tweede jaar de ondernemingsrechtelijke richting gevolgd. In de master heb ik specifiek gekozen voor international business law, waarbij de nadruk vooral lag op M&A. Dit sluit dan ook perfect aan bij mijn huidige werkzaamheden bij AKD.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Ik heb verschillende stages gelopen, zowel in het bedrijfsleven als in de advocatuur. Daarnaast ben in aanwezig geweest bij verschillende step-in-house dagen.

Hoe heb je je cv tijdens je studie verder opgebouwd?
Ik heb stage gelopen bij AKD, Boskamp & Willems, Evofenedex en een start-up in Sillicon Valley. Daarnaast heb ik meegewerkt aan een project ter ondersteuning van de start-ups in onze brainport, waarbij studenten onder begeleiding van een advocaat gratis juridisch advies geven aan de deelnemende start-ups. Ook ben ik tijdens mijn studie actief geweest in verschillende commissies en besturen van studievereniging Magister JFT, en in de ledenraad van de Rabobank Eindhoven/Veldhoven.

Waarom heb je voor AKD  gekozen?
Als echte Eindhovense in hart en nieren kon ik het niet over mijn hart verkrijgen om Eindhoven achter me te laten. Ik had echter wel de ambitie om bij een groot internationaal georiënteerd kantoor te werken. Tot slot hebben de leuke mensen die bij AKD werken uiteraard ook bijgedragen aan mijn keuze voor AKD.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Naast de talloze leuke activiteiten die binnen AKD worden georganiseerd, zoals de wintersport, bedrijvenhockey, de AKDAY en talloze andere gezellige borrels en etentjes met collega’s, kies ik hierbij denk ik voor mijn eerste closing, nu je maandenlang gezamenlijk toewerkt naar dat moment.

En valt er ook iets tegen?
De overgang van veel vrije tijd en doordeweekse stapavondjes en borrels naar iets minder vrije tijd, maar nog net zoveel doordeweekse borrels met een fulltime werkweek was even wennen.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Naast de belangrijke dingen voor je cv-building, moet je vooral ook proberen te relativeren, veel leuke dingen te doen en maximaal te genieten van je studietijd.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Dan was ik wellicht voor langere tijd naar het buitenland gegaan om niet alleen stage te lopen maar ook daar te studeren. Daarnaast had ik wel vloeiend Spaans willen leren spreken toen ik daar nog alle tijd voor had tijdens mijn studie.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Laten we er tien jaar van maken & dromen mag altijd toch (Always Keep Dreaming)? Dan ga ik voor managing partner bij AKD.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
AKD heeft alle voordelen van een groot kantoor, maar door de cliëntgerichtheid en informele sfeer de persoonlijke touch van een klein kantoor. Dit is erg prettig werken. Daarnaast worden bij AKD ook vestiging overschrijdend veel sociale activiteiten ondernomen, waardoor er ook veel contact is tussen de vestigingen en collega’s onderling.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven