LIESBETH WOOLSCHOT (HEKKELMAN ADVOCATEN) OVER FANTASTISCHE ERVARINGEN

Delen:

Liesbeth Woolschot (25) is op 26 januari 2018 beëdigd als advocaat en werkt bij Hekkelman Advocaten binnen het expertisegebied Privacy & IT. Zij behaalde in 2017 haar master Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit met ondernemingsrecht en strafrecht als specialisaties. In maart 2018 is zij gestart met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Gedurende mijn studie zag ik het altijd als ‘een van de opties’ om dit beroep te gaan uitoefenen, maar ik stond ook open voor andere mogelijkheden. Pas toen ik bezig was met mijn master en meer van de échte praktijk zag door stages bij de rechtbank en bij Hekkelman raakte ik meer overtuigd dat de advocatuur de beste start van mijn loopbaan zou zijn.

Heb je in je studie hier rekening mee gehouden?
Ik ben vooral in mijn master bewust bezig geweest met het vervolg na mijn studie. Zo heb ik er voor gekozen om naast strafrecht ook ondernemingsrecht te gaan studeren, onder meer omdat ik de strafrechtadvocatuur niet zag zitten en mij meer wilde focussen op de civiele praktijk.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Ik heb me georiënteerd door deel te nemen aan kantoorbezoeken, (juridische) bedrijvendagen of arbeidsmarktoriënterende activiteiten die door de universiteit werden georganiseerd. Daarnaast heb ik veel gesproken met vrienden en kennissen over hun ervaringen in de advocatuur. Uiteindelijk had ik het geluk bij Hekkelman te kunnen blijven na mijn student-stage.

Hoe heb je je cv tijdens je studie verder opgebouwd?
Ik heb vanaf mijn eerste jaar van alles naast mijn studie gedaan. Ik ben actief geweest in verschillende commissies van de studievereniging van de rechtenfaculteit, zowel tijdens mijn bachelor in Utrecht als tijdens mijn master in Nijmegen. Ook heb ik bij een pleitgenootschap gezeten, waar uiteraard ook sociale activiteiten bij hoorden. Naast mijn studie heb ik altijd gewerkt, van het aanleveren van samenvattingen voor een studiebank en back office werk bij een makelaar tot  buitengriffier bij de rechtbank. Ten slotte heb ik een half jaar in het buitenland gestudeerd.

Waarom heb je voor Hekkelman gekozen?
In eerste instantie heb ik voor Hekkelman gekozen omdat ik graag bij een middelgroot kantoor wilde werken met een goede naam, waar tegelijkertijd een toegankelijke, informele sfeer heerst. Toen ik aan de slag ging en bleek dat Hekkelman hieraan voldeed én er een wederzijdse klik was, wilde ik niet meer weg.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Dat vind ik lastig kiezen: de kick na het geven van mijn eerste lezing over de privacyregelgeving, een kijkje in de keuken bij grote bedrijven, de Jonge Baliereis of toch het kantoorweekend in Antwerpen? Dit waren allemaal fantastische ervaringen.

En valt er ook iets tegen?
Je weet nooit hoe de dag gaat lopen. Dit is tegelijkertijd het beste aan het vak, maar het kan soms planningstechnisch ongelukkig uitpakken.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Sta ervoor open om nieuwe dingen te proberen en treed uit je comfort zone.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Ik had dan waarschijnlijk mijn bachelor met een jaar verlengd, zodat ik meer rechtsgebieden had kunnen verkennen voordat ik aan mijn master begon.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Ik zie mezelf over vijf jaar als advocate met mijn eigen privacy praktijk met grote klanten overal in het land!

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Er heerst bij Hekkelman een super persoonlijke sfeer en in overleg is er veel mogelijk om te kunnen doen wat je het leukst vindt.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven