Linklaters is nog lang niet klaar met groeien

Linklaters groeit hard. Heel hard. En daar is het kantoor voorlopig nog niet klaar mee. Jong ambitieus talent is dan ook meer dan welkom. De toptalenten Mariken van Esch (Corporate/M&A), Bo Ra Hoebeke (Dispute Resolution), Marleen Wessel (Corporate/Notariaat) en Menno Baks (Capital Markets) stroomden ook jong binnen, en zijn nog altijd superblij en trots dat ze onderdeel zijn van dit unieke kantoor. Want uniek, dat is Linklaters zeker.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
V.l.n.r.: Marleen Wessel (counsel), Menno Baks (counsel), Bo Ra Hoebeke (counsel) en Mariken van Esch (partner)

Het interview met Mariken, recent tot partner benoemd, en Bo Ra Hoebeke, Marleen Wessel en Menno Baks – die alle drie onlangs tot counsel benoemd zijn – verloopt, zoals gebruikelijk in deze tijd, online. Normaal gesproken zijn dit soort interviews wat gematigd. Het blijft toch een beetje onwennig. Je ziet elkaar maar gedeeltelijk, er is een fysieke afstand. Maar dit interview is anders. Alle barrières lijken te verdwijnen als we het over Linklaters hebben. Er ontstaat een golf van enthousiasme die niet meer verdwijnt. Ongeacht welk onderwerp aangesneden wordt. Met één gemeenschappelijke conclusie: Linklaters heeft karakter en is the place to be.

De kracht van de Linklaters-cultuur

“Bij Linklaters mag je zijn wie je bent”, trapt Mariken af. Toen ze acht jaar geleden bij de Corporate/M&A-praktijk van Linklaters begon, voelde ze zich meteen op haar gemak. “Je voelt de diversiteit en inclusiviteit door alles heen. Er is geen hokjescultuur, geen hiërarchie. Je kunt zaken heel makkelijk bespreekbaar maken, met iedereen, ongeacht het niveau.” Marleen, die drie jaar geleden bij de notariële ondernemingsrechtpraktijk van Linklaters begon, herkent dit helemaal. “Diversiteit & inclusiviteit zit in ons DNA. Het is hier geen hype maar oprecht. Vanuit de top, dwars door de hele organisatie heen.”

De sfeer die ze beschrijven, is niet alleen tekenend voor het Amsterdamse kantoor. Menno heeft met zijn elf jaar ervaring binnen de Capital Markets-praktijk van Linklaters al heel wat andere Linklaters-kantoren gezien. “Waar je ook komt, overal voelt het vertrouwd. Dat komt vooral omdat we allemaal uit hetzelfde hout gesneden zijn: hard werkend, slim, én we accepteren van elkaar hoe we zijn.” “Onze diversiteit maakt ons sterk”, benadrukt Marleen. “Verschillende achtergronden betekent verschillende blikken. We vullen elkaar perfect aan.”

The place to be

Het internationale karakter heeft op alle vier een grote aantrekkingskracht. Voor Bo Ra, die sinds twee jaar bij de afdeling Dispute Resolution werkt, speelt extra mee dat Linklaters een van de weinige Nederlandse kantoren is met een hecht Global Arbitration Team met een focus ook op Amsterdam. En dat is volgens Bo Ra niet het enige punt waaruit blijkt dat Linklaters de internationale samenwerking heel goed inzet. “Wij hebben met elkaar voortdurend onze blik vooruit en zijn gefocust op signalen waar we iets mee moeten. Neem bijvoorbeeld het hot topic Business and Human Rights en de invloed daarvan op supply-chainregulering; verspreid over verschillende kantoren en vanuit verschillende vakgroepen werd daarover binnen Linklaters al zeer geruime tijd serieus op ingezet.”

“Innovatie is een van onze kernwaarden”, licht Menno toe. “En dat zie je terug in onze techniek, maar ook in hoe we werken, de adviezen die we geven. We halen heel veel plezier uit het bedenken van nieuwe dingen. Zo hadden we kort vóór corona besloten ons kantoor in te richten op agile working. Compleet met state of the art laptops en de automatisering van standaard documentatie. Uiteraard niet vanwege corona, want we hebben geen glazen bol, maar puur omdat we klaar willen zijn voor de toekomst, voor de nieuwe generatie.”

Dat uit zich ook in het trainingsaanbod. “We investeren bij Linklaters flink in opleiden”, vertelt Mariken. “Op vaktechnisch gebied, maar ook op zaken als soft skills. In trainingen maar ook middels coaching op de werkvloer. Juniors worden vanaf dag 1 bij het ‘echte’ werk betrokken.” Een heel slimme zet, vindt ook Bo Ra. “Door te investeren in innovatie en trainingen kunnen we ons werk met nog meer diepgang doen. Voeg daar diversiteit & inclusiviteit, de drang naar kwaliteit, de aandacht voor well-being en natuurlijk de down-to-earth cultuur van Linklaters aan toe, en je begrijpt waarom Linklaters The place to be is voor jonge, ambitieuze mensen.” Ze laat even een dromerige stilte vallen en sluit dan af: “Tja, wat is er nu leuker dan als ambitieuze jonge jurist de dag af te sluiten met het gevoel dat je met je team weer eens op topniveau kwaliteit neergezet hebt. Ik vind dat nog altijd de kers op de taart van werken bij Linklaters!”

Linklaters LLP is een toonaangevend wereldwijd opererend advocatenkantoor dat cliënten ondersteunt in het realiseren van hun strategie, waar ter wereld zij ook zaken doen. We zetten onze expertise in om cliënten te helpen bij het benutten van kansen en het beheersen van risico’s in ontwikkelde en ontwikkelende markten.

In de vestiging van Linklaters in Amsterdam werken circa 70 advocaten, notarissen en fiscalisten. Zij zijn gespecialiseerd in ondernemingsrecht, fusie- en overnamerecht, financieel recht, kapitaalmarkt- en bancair recht, restructuring & insolvency, proces- en arbitragerecht, arbeids- en pensioenrecht, belastingrecht en mededingingsrecht.

 

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Gemeente Pijnacker-Nootdorp zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top