Lisa Godwaldt (Kennedy Van der Laan) over de gewonnen procedure

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Lisa Godwaldt, 24, is op 28 februari 2018 beëdigd als advocaat en werkt bij Kennedy Van der Laan. Lisa is in 2017 cum laude afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in het privaatrecht, met als specialisatie verzekeringen en aansprakelijkheid. In maart 2018 is zij gestart met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Het verhaal gaat dat ik al in groep 6 van de basisschool riep dat ik rechten wilde gaan studeren. Toen ik eenmaal doorkreeg wat dat precies inhield, werd dit plan alleen maar bevestigd. Aan het begin van mijn rechtenstudie wist ik nog niet wat ik precies wat ik wilde gaan doen, maar na mijn student-stage bij Kennedy Van der Laan was het voor mij duidelijk dat ik de advocatuur in wilde.

Heb je in je studie hier rekening mee gehouden?
Zeker! Tijdens de opleiding Rechtsgeleerdheid vond ik zowel het aansprakelijkheidsrecht als het strafrecht interessant. Ik vond een richting kiezen moeilijk. Uiteindelijk was het antwoord op de vraag ‘Wil ik advocaat worden in het aansprakelijkheidsrecht of in het strafrecht?’ van doorslaggevende aard en ben ik de privaatrechtelijke richting ingeslagen.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Ik heb tijdens mijn studie allerlei functies aangenomen om te kunnen beoordelen wat het beste bij mij zou passen. Zo ben ik mentor geweest van eerstejaars rechtenstudenten, ben ik student-assistent van een professor geweest, heb ik stage gelopen bij de Rechtbank Amsterdam (waar ik nog ben gebleven als buiten-griffier) en heb ik stage gelopen bij Kennedy Van der Laan.

Hoe heb je je cv tijdens je studie verder opgebouwd?
Op een bepaald moment had ik even genoeg van de juridische bijbaantjes en ben ik als zwemvrijwilligster aan de slag gegaan bij een Kinderdagcentrum voor zwaar gehandicapte kinderen. Ik heb enorm veel voldoening gehaald uit al die blije gezichtjes. Verder heb ik een jaar in Sydney gewoond, waarvan ik een half jaar aan de University of Sydney heb gestudeerd.

Waarom heb je voor Kennedy Van der Laan gekozen?
Kennedy Van der Laan doet mee met de ‘big guys/girls’ van de advocatuur (de sectie verzekeringen en aansprakelijkheid van Kennedy Van der Laan is een van de grootste van Nederland). Daarnaast verliest Kennedy Van der Laan het persoonlijke niet uit het oog. Die combinatie was (en is) de perfecte match voor mij.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Ruim een maand na mijn beëdiging stond mijn eerste zitting al gepland. Ik vond het ontzettend spannend maar wat gaf dát een kick zeg! Helemaal toen later bleek dat ik de procedure gewonnen had.

En valt er ook iets tegen?
Ik verkijk me er nog wel eens op hoe veel tijd ik kwijt ben aan de beroepsopleiding. Helaas is studeren in de weekenden, ondanks dat ik ben afgestudeerd, nog geen verleden tijd.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Natuurlijk is hard werken en studeren enorm belangrijk – dat heb ik ook gedaan – maar mijn tip: verlies niet uit het oog dat je ook een beetje moet genieten van je studententijd. Van mijn jaar in Australië heb ik een half jaar gestudeerd, maar het andere half jaar heb ik gewerkt in een Australische taartenwinkel en door het land gereisd; geen cv-opbouw dus. Nog even genieten van je studententijd voordat je aan het werkende leven begint is dus heus geen dooddoener!

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Eerlijk gezegd zou ik niet zo veel veranderen, ik ben precies waar ik nu wil zijn en heb een heerlijke studententijd gehad.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Als advocaat-medewerker bij Kennedy Van der Laan, natuurlijk!

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Kennedy Van der Laan is een groot kantoor, maar staat desondanks bekend als toegankelijk en persoonlijk. Een goed voorbeeld vind ik onze jaarlijkse MVO-dag, waarbij alle medewerkers van het kantoor als vrijwilligers een handje helpen in de buurt. Zo gaan we dit jaar op bezoek bij een verzorgingstehuis, gaan we klussen in het Westerpark en gaan we plastic uit de grachten vissen.

Heeft u suggesties voor deze rubriek, mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top