Lisa Jansen (Nysingh advocaten en notarissen) over het creatieve juridische gepuzzel

Starter van de week is Lisa Jansen. Lisa is gestart als werkstudent op de sectie AV&S bij Nysingh. "Iedereen werkt heel gepassioneerd om het beste resultaat te bereiken, maar een wandelingetje of koffie samen mag ook niet ontbreken."

Delen:

Lisa Jansen

Lisa Jansen (21) is per 1 januari 2024 gestart bij Nysingh als werkstudent en volgt daarnaast de master burgerlijk recht aan de Radboud Universiteit. Ze heeft in het kader van de Masterclass Burgerlijk recht twee maanden stage gelopen bij Nysingh, waarna het kantoor haar zo aansprak dat ze is blijven hangen als werkstudent.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Voor mij was het eigenlijk sinds de start van mijn rechtenstudie (of wellicht al daarvoor) een uitgemaakte zaak dat ik een togaberoep wilde doen. Ik heb in het kader van het honoursprogramma Law Extra vervolgens stage gelopen aan het Hof Arnhem-Leeuwarden. Dat was een geweldige ervaring, waar ik tevens (vanaf de andere kant) kon zien wat het belang is van een goede advocaat. Na die stage stond ik dan ook te popelen om die advocatuur van dichterbij te bekijken en zodoende ben ik bij Nysingh terechtgekomen. Daar zag ik bevestigd wat mij mooi leek aan de advocatuur: het creatieve juridische gepuzzel dat komt kijken bij de voorbereiding van een zaak, het contact met de klant en je collega’s en natuurlijk ook (zo nu en dan) een zitting waar je de rechter goed te woord moet staan. 

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden (bijvoorbeeld in je vakkenkeuze en opbouw van je cv)?
Het mooie aan een werkstudentschap tijdens je studie is dat je al een kijkje kan nemen in de praktijk. De keuzes die ik nu maak qua vakken in de master zijn gebaseerd op wat ik bij Nysingh als interessante rechtsgebieden ervaar. Ik merk dat mijn werk bij Nysingh ook meer context en kleur geeft aan de stof die ik leer op de universiteit: het brengt het recht echt tot leven! Geregeld herken ik dingen die ik eerder voor een zaak heb moeten uitzoeken, dat is heel leuk. 

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Mijn leukste ervaring is moeilijk te kiezen. Ik mag meehelpen aan veel boeiende zaken en de advocaten en dat is geweldig als student, zeker als je daarna het vonnis terugleest. Anderzijds zijn de activiteiten die worden georganiseerd met het hechte team ook ontzettend leuk: wie had gedacht dat jeu-de-boules zo spannend kon zijn?

Wat zou je invoeren als jij het voor het zeggen had bij jouw kantoor?
Het enige wat ik zou kunnen bedenken is dat sommige advocaten wel wat leuke planten kunnen gebruiken op hun kamer. We hebben in de ontvangstruimte al een enorme plantenmuur, maar een beetje groen zou elke werkplek goed doen!
Wat staat er bovenaan op je bucketlist?

Ik zou heel graag een keer een balletvoorstelling in the Royal Opera House in London willen zien. 

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Het opvallende aan Nysingh vind ik de combinatie van enerzijds de vriendelijke en relaxte sfeer en anderzijds het niveau en de complexiteit van de zaken die worden gedaan. Iedereen werkt heel gepassioneerd om het beste resultaat te bereiken, maar een wandelingetje of koffie samen mag ook niet ontbreken. Omdat we veel zaken binnen krijgen van overheden en verzekeraars, zijn de ‘makkelijke’ zaken er al uitgefilterd. Wat overblijft zijn dus vaak heel interessante uitpluis-kwesties, waar je ook over kan sparren met collega’s. Genoeg werk voor mij als werkstudent om helemaal in op te gaan!

En tot slot: met wie zou je graag een restauranttafel willen delen?
Erik Scherder, de bekende hoogleraar neuropsychologie. Een heel ander vakgebied natuurlijk, maar ik heb de werking van de hersenen altijd fascinerend gevonden. Hij is daarnaast ook een geweldige publieke spreker.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven