Lisa Perridon (AKD) over een toffe zaak

Starter van de week is Lisa Perridon. In haar tweede maand mocht ze al meewerken aan een dagvaarding. "Het was een grote en toffe zaak."

Delen:

Lisa Perridon (28 jaar) is gestart als jurist bij AKD. Zij is in 2021 afgestudeerd aan de UvA op algemeen privaatrecht (cum laude). In maart 2022 zal zij starten met de beroepsopleiding.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Omdat ik vrij snel wist dat ik advocaat wilde worden, maar nog geen idee had in wat voor omgeving ik mezelf zag werken, heb ik zoveel mogelijk praktijkervaring opgedaan tijdens mijn studie. Door deze ervaringen en de informele kennismakingsgesprekken met verschillende kantoren, heb ik een goed beeld van de markt kunnen krijgen.

Waarom heb je voor AKD gekozen?
Voor mijn scriptieonderzoek naar Third Party Litigation Funding (TPLF) in het kader van collectieve acties, heb ik Patrick Haas (partner bij AKD, gespecialiseerd in geschillenbeslechting) geïnterviewd en zo is de bal eigenlijk een beetje gaan rollen. Het onderwerp had ik gekozen naar aanleiding van een practicum tijdens mijn master, waarin we de collectieve actie tegen Volkswagen nabootsten, de zaak van Patrick en zijn team (waar ik nu ook onderdeel van uitmaak). Tijdens de leuke kennismakings- en sollicitatiegesprekken bleek dat AKD goed aansloot op waar ik naar op zoek was.

Op welke afdeling werk je en waar houden jullie je dagelijks mee bezig?
Ik werk op de afdeling Litigation en daarbinnen zijn verschillende teams actief. Het team waar ik onderdeel van uitmaak houdt zich bezig met (verrassing) massaschade. Ik vind dat ontzettend interessant en ben dus erg blij dat ik hier terecht ben gekomen.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
In mijn tweede maand mocht ik al meewerken aan een dagvaarding in een grote en toffe zaak. Ook mocht ik al mee naar een bestuursvergadering. Daardoor voelt het allemaal direct wel heel erg ‘echt’.

En valt er ook iets tegen?
Tot nu toe niet, ik heb het ontzettend naar mijn zin! Wel moet ik nog even wennen aan het reizen tussen mijn woonplaats Amsterdam en kantoor in Rotterdam.  Ik sluit ook zeker niet uit dat ik uiteindelijk zal verhuizen naar Rotterdam.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Natuurlijk het bekende antwoord: probeer zoveel mogelijk uit je studie te halen en loop stages etc. Daarnaast vind ik het belangrijk om mee te geven dat je de universiteit zeker als netwerk kan gebruiken. Er zijn genoeg docenten met interessante connecties en leuke projecten.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Hoewel ik studeren heel erg leuk vond, zou ik best willen dat ik daar iets meer ontspannen in was gegaan. Ik heb mijn master een stuk relaxter aangepakt en die heb ik alsnog cum laude kunnen afronden (wat voor mij bewijst dat het ook allebei kan). Ik hoop dat nu ook vast te kunnen houden, omdat ik denk dat dit heel erg belangrijk is, voor jezelf en voor je werk.

En tot slot: nu het weer kan (😊), met welke jurist of bekende persoon zou je graag een restauranttafel willen delen, en waarom?
Is het raar om te zeggen dat ik geen idool heb? Maar een restauranttafel zou ik graag delen met een van mijn lievelingsschrijvers: Sandro Veronesi en Niccolò Ammaniti of een interessante filosoof. Ik vind het wel leuk om af en toe een beetje uit te zoomen uit het dagelijks leven en daar op een meer abstracte manier over na te denken.

 

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven