Lisa van Vliet (Kneppelhout) over vrijwilligerswerk

Delen:

Lisa van Vliet

Lisa van Vliet (26 jaar) is op 4 augustus 2017 beëdigd als advocaat en werkt bij Kneppelhout. Zij heeft in juli 2017 de master Civiel recht afgerond aan de Universiteit Leiden. In september 2017 is zij gestart met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Mijn interesse in de advocatuur is ontstaan tijdens het vak Moot Court. Hier wordt een rechtbank nagebootst en is het aan studenten om te pleiten. Je leert de feiten van de zaak te kleuren en de rechter te overtuigen van het standpunt van jouw cliënt, wat ontzettend leuk is.

Heb je in je studie hier rekening mee gehouden?
Om te achterhalen of de advocatuur bij mij past, heb ik tijdens mijn studie bij twee advocatenkantoren stage gelopen. Door zowel bij een groot als middelgroot kantoor stage te lopen, kon ik ook kijken welk kantoor mij qua omvang het meest aansprak.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Naast het volgen van stages, ben ik naar diverse in-housedagen en kennismakingsmomenten bij advocatenkantoren geweest. Hierdoor kon ik de sfeer proeven bij meerdere advocatenkantoren, zonder overal twee maanden stage te lopen.

Hoe heb je je cv tijdens je studie verder opgebouwd?
Ik heb vrijwilligerswerk gedaan bij de Rechtswinkel, iets wat ik iedereen zou aanraden. Daarnaast heb ik het landelijke Jurist & Werk Congres georganiseerd en ben ik voorzitter geweest van Suum Cuique, de mastervereniging voor Civiel recht in Leiden. Ten slotte ben ik student-lid geweest van het Instituut voor Privaatrecht van mijn universiteit.

Waarom heb je voor Kneppelhout & Korthals Advocaten  gekozen?
Bij een middelgroot kantoor als Kneppelhout krijg je veel eigen verantwoordelijkheden, maar ook de kans om aan uitdagende zaken mee te werken. Dit sprak mij erg aan.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Mijn leukste ervaring tot nu toe was een beslaglegging op een buitenlands schip. Bij een scheepsbeslag moet je onder tijdsdruk werken, aangezien het schip ieder moment kan wegvaren. We hielden de bewegingen van  het schip  in de gaten en het was de vraag of het schip nog in Nederland zou zijn als het beslagverlof eenmaal binnen was. Na wat telefoontjes naar de rechtbank kwam het beslagverlof gelukkig net op tijd, waarna de deurwaarder snel op pad ging om het schip ‘aan de ketting te leggen’.

En valt er ook iets tegen?
De vroege wekker en iedere ochtend als een sardientje-in-een-blik in de trein naar werk.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Loop verschillende stages, zodat je erachter komt wat voor soort kantoor het beste bij je past. Mocht je in de bachelorfase zitten tijdens je stage, dan houden advocatenkantoren hier rekening mee. Durf dus ook tijdens je bachelor al stage te lopen, zodat je niet alles tijdens je master hoeft te plannen. Vergeet tot slot niet te genieten van je studentenleven!

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Het lijkt mij een ontzettend mooie ervaring om een semester in het buitenland te studeren, bijvoorbeeld aan de Stellenbosch University in Zuid-Afrika. Hier heb ik veel goede verhalen over gehoord.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Over vijf jaar verwacht ik nog steeds als advocaat te werken. Ik hoop dan ook een eigen cliëntenkring te hebben opgebouwd.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Kneppelhout is een nuchter Rotterdams kantoor, waarbij veel leuke dingen georganiseerd worden. Zo is er bijna iedere maand een ‘KNEPx’,  wat geïnspireerd is op het bekende TEDx concept. Er komt dan een gastspreker langs die tijdens de lunch een lezing geeft over een inspirerend onderwerp. Een van onze recente KNEPx lezingen stond bijvoorbeeld in het teken van de wondere werking van hersenen in relatie tot werk, stress en slaap. Dit was erg interessant!

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven