Lisanne Drenth (Certa Advocaten) over notitieblokjes

Overstapper van de week is Lisanne Drenth. Drenth is sinds 1 september als curator en advocaat verbonden aan Certa Advocaten. Zij is gespecialiseerd in insolventie- en ondernemingsrecht. Drenth was hiervoor werkzaam bij Holla Advocaten en BVDV Advocaten en Fiscalisten.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waar kijkt u bij uw nieuwe kantoor naar uit?
Samenwerken met een team enthousiaste advocaten met een gedeelde interesse in het insolventierecht. Leuke bijkomstigheid is het werken aan de mooie Keizersgracht in Amsterdam!

Wat is het eerste dat u op uw bureau heeft neerzet?
Werken als curator brengt een grote hoeveelheid (praktische) taken met zich mee. Om overzicht te houden in alle faillissementen waarin ik werk, houd ik lijstjes bij. Zo behoud ik het overzicht en blijft de vaart erin. Daarnaast is het natuurlijk genieten zodra ik een taak kan afvinken. Het eerste dat ik op mijn bureau heb gezet, zijn dan ook mijn notitieblokjes. 

Wat zal Certa Advocaten van uw komst merken?
Ik ben een enthousiast persoon en een vakidioot. In de faillissementen waarin ik werk, vind ik samenwerking heel belangrijk en goede communicatie is daarvoor essentieel. Mijn collega’s zullen dan ook merken dat ik graag praat over mijn werk (of anderszins).

Wie is uw voorbeeld in uw vakgebied?
Als curator moet je opkomen voor het belang van de boedel en daar moet je soms flink voor knokken, bijvoorbeeld door het voeren van uitdagende procedures. Het huidige insolventierecht is voor een groot deel gevormd door procedures aangespannen door (en soms tegen) curatoren. Al tijdens mijn studie begon ik met het ‘sparen’ van grote namen uit curatorenland. Curatoren met belangrijke arresten op hun naam, die probeerde – en probeer – ik te spreken. 

Welk beroep zou u uitgeoefend hebben als u geen jurist was geworden?
Ik houd enorm van dieren en ben al van jongs af aan met dierenwelzijn bezig. Misschien was ik wel dierenarts geworden.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven