Liza Dehzad (Judica Letselschade) over het verlaten van de vertrouwde comfortzone

Liza Dehzad studeerde in 2014 af op aansprakelijkheidsrecht. Inmiddels heeft zij haar eigen kantoor, Judica Letselschade Advocatuur. Speciaal voor Mr. Studenten kijkt ze terug op haar studententijd.

Delen:

Liza Dehzad 'toen'

Liza Dehzad (31 jaar) werkt als advocaat in haar eigen kantoor, Judica Letselschade Advocatuur in Almere. Ze was van 2009 tot en met 2014 studente aan de Universiteit van Tilburg, en studeerde af op aansprakelijkheidsrecht.

Wat is de beste en wat de slechtste herinnering aan uw rechtenstudie?
De beste herinnering is de verdediging van mijn masterscriptie. Ik had heel erg veel zin om te presenteren en vragen te beantwoorden over mijn onderzoek, Digitale huisarts eHealth. In die tijd was eHealth nog niet of nauwelijks aan de orde. Inmiddels is dat wel anders. Het was een mooie dag die ik samen met mijn dierbaren heb kunnen vieren.

Ik heb geen slechte herinneringen aan mijn rechtenstudie. Als ik toch iets moet noemen, dan is dat de tentamenperiode. In mijn master had ik gekozen om alle vakken te doen van de master privaatrecht en bestuursrecht en daarnaast had ik nog gekozen voor enkele keuzevakken. Ik vond namelijk veel vakken leuk en ik wilde mij zo breed mogelijk opleiden. De lessen waren leuk, maar in de tentamenperiode was het wel heftig omdat ik altijd tijd tekort had. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en ben ik met mooie cijfers afgestudeerd.

Wat was uw meest en wat uw minst favoriete vak?
Mijn minst favoriete vak was Goederen- en Insolventierecht, omdat het mij niet echt aansprak. Ik vond veel vakken leuk, maar ik denk dat mijn favoriete vak toch wel strafrecht was, omdat dat dit het meest dramatische recht in onze rechtsorde is.

Wie was voor u een inspiratiebron?
Tijdens mijn studie hebben prof. Eric Tjong Tjin Tai en prof. Omar Salah grote indruk op mij gemaakt. Maar er waren nog veel meer docenten die mij hebben geïnspireerd, bijvoorbeeld door hoorcolleges zo te geven dat je geboeid was van begin tot einde.

Wat zou u achteraf aan uw curriculum hebben veranderd?
Achteraf bezien zou ik niets aan mijn cv veranderen. Ik heb altijd geprobeerd mezelf te onderscheiden en alle keuzes die ik heb gemaakt hebben mij uiteindelijk gebracht waar ik nu ben.

Liza Dehzad ‘nu’

Wat zou u de huidige generatie studenten aan advies willen meegeven?
Wat ik mee zou willen geven is: zet je eigen stappen, bewandel je eigen pad en durf af en toe die vertrouwde comfortzone te verlaten. Doe iets naast je studie. Daarmee kan je jezelf onderscheiden van de rest. En het is nooit te vroeg om te netwerken. Het is handig als je tijdens je studie al bezig bent met het zoeken naar potentiële werkgevers. Geniet ook van je studietijd, want het is voor velen de leukste tijd van je leven!

Liza Dehzad is deze week ook Mr. van de week.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven