Lorijn Kooij (HBN Law & Tax) over pokopoko

Overstapper van de week is Lorijn Kooij. Kooij is als advocaat begonnen bij HBN Law & Tax op Bonaire. Zij is gespecialiseerd in Finance law en verdiept zich nu in het civiel (proces)recht. Kooij was hiervoor verbonden aan HVG Law vestiging Amsterdam.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. U werkt nu voor een Caraïbisch kantoor. Bent u vanwege de weersomstandigheden overgestapt?
Veel dank. De voornaamste reden voor de overstap is dat ik graag als advocaat ervaring wil opdoen buiten (Europees) Nederland. Als bijzondere gemeente van Nederland is Bonaire hier bij uitstek geschikt voor. Al kan ik niet ontkennen dat de weersomstandigheden zeker hebben meegespeeld.  

Wat maakt het zijn van advocaat op de Caraïben anders dan in Nederland?
Allereerst geldt op Bonaire het Burgerlijk Wetboek BES. In grote mate komt dit overeen met het recht dat hedendaags geldt in Nederland. Daar zit ook direct de crux: the devil is in the detail.
Verder kan ik er niet aan wennen dat, wanneer de computer uitgaat, direct een duik kan worden genomen in de Caribische zee. 

Wat wordt uw grootste uitdaging?
Bonaire is een klein eiland. Dit brengt met zich mee dat je veel cliënten en wederpartijen ook tegenkomt op het strand en in de sportschool. Mijn grootste uitdaging wordt daarom, denk ik, het houden van een goede balans tussen werk en privé. 

Wat wordt het volgende (ei)land waarnaar u overstapt?
Op Bonaire geldt het pokopoko-principe, dat vrij vertaald ‘rustig aan’ betekent. Ik probeer mij hieraan te conformeren. Stelt u mij deze vraag daarom later graag nog eens. 

En tot slot: met wie zou u een paar dagen op een onbewoond eiland willen zitten?
Met een van de winnaars van Expeditie Robinson. 

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven