Makkelijk een bedrijfsrekening openen? Zo doe je dat

Een bedrijfsrekening brengt de nodige voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is dat privé en zakelijke bij- en afschrijvingen niet langer door elkaar lopen. Doordat je niet constant uit hoeft te zoeken welke betalingen zakelijk en welke privé zijn, is het een stuk makkelijker om de administratie van jouw bedrijf op orde te houden. Bovendien staat een zakelijke rekening op naam van jouw bedrijf, waardoor de bedrijfsnaam ook op het afschrift van klanten komt te staan. Ben je overtuigd en wil je zelf een zakelijke rekening openen? In deze tekst vertellen we je hoe je dit doet zonder hier al te veel tijd en moeite in te stekken.

Delen:

Ga op zoek naar een online bank

Voordat je een zakelijke rekening kun openen, moet je allereerst een bank vinden waarbij dit kan. De meeste mensen beginnen hun zoektocht op internet. Wanneer je zoekt op een term als ‘zakelijke rekening openen’ krijg je een groot aantal resultaten. Klik je vervolgens op één van de resultaten? Dan kun je vaak direct een aanvraag indienen. Hierdoor duurt het meestal niet lang voordat je gebruik kunt maken van een zakelijke bankrekening.

Veel ondernemers openen een zakelijke rekening bij de eerste beste bank die zij tegenkomen. Deze aanpak kost je weliswaar weinig tijd en moeite, maar er zit ook een nadeel aan. De kans is namelijk klein dat je de beste of goedkoopste zakelijke rekening opent. Wil je dit voorkomen? Vergelijk online banken dan met elkaar voordat je de knoop doorhakt. Door te vergelijken ontdek je namelijk snel wat de beste zakelijke rekening is.

Verdiep je in verschillende zakelijke bankrekeningen

Als je niet beter weet, denk je waarschijnlijk dat een zakelijke rekening er voor ieder bedrijf hetzelfde uitziet. Dit is alleen niet het geval, want bij de meeste banken bepaal je grotendeels zelf hoe jouw zakelijk rekening eruit ziet. Je kunt namelijk uit verschillende pakketten kiezen. Doordat ieder pakket een andere inhoud heeft, is het niet verstandig om er lukraak eentje uit te kiezen. Laat je overigens nooit leiden door de prijs. Doe je dit wel? Dan krijg je mogelijk al snel spijt van de zakelijke rekening die je opent.

Om de beste zakelijke rekening te kiezen, moet je allereerst jouw wensen op een rijtje zetten. Stel bijvoorbeeld voor je zelf vast hoeveel zakelijke rekeningen en betaalpassen je nodig hebt. Ben je zzp’er? Dan heb je waarschijnlijk voldoende aan één zakelijke rekening en betaalpas. Als jouw bedrijf een vennootschap onder firma is, wil je misschien meerdere rekeningen en betaalpassen. Reden genoeg om goed naar de verschillende pakketten te kijken als je het ons vraagt.

Dien een aanvraag in

Weet je inmiddels welke bedrijfsrekening je wilt openen? Dien dan direct een aanvraag in via de site van de bank. Als je ook al een privérekening bij dezelfde bank hebt, hoef je vaak alleen maar in te loggen. De bank beschikt immers al over jouw gegevens, waardoor je de aanvraag makkelijk en snel indient. Ben je nog geen klant? Dan duurt het allemaal wat langer. De bank heeft namelijk een aantal gegevens van je nodig voordat zij jouw aanvraag kunnen verwerken. Zodra je de stappen doorlopen hebt, kun je een zakelijke rekening aanvragen.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven