Marcellina Rietvelt: bij elke nieuwe zaak meteen zin om aan de slag te gaan

Delen:

Starter van deze week is Marcellina Rietvelt, advocaat bij CMS. Als ze in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden, had ze geen master Strafrecht gekozen. “Ik vond strafrecht heel interessant, maar in de praktijk was naar mijn mening maar een klein percentage van de zaken net zo boeiend.”

Marcellina Rietvelt (30) is op 28 augustus 2019 beëdigd als advocaat en werkt bij CMS in de praktijkgroep Corporate/M&A. Zij specialiseert zich in de energiesector. In september is Marcellina gestart met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Van jongs af aan wilde ik al advocaat worden en daarom ging ik rechten studeren. Ik heb een master Strafrecht gedaan, maar dat bleek voor mij niet het juiste rechtsgebied. Ik maakte vervolgens een uitstapje naar de modebranche, maar miste al snel het recht. Toen ik bij CMS ging werken viel alles op zijn plaats. Zowel het kantoor als corporate/M&A bleken perfect bij mij te passen. Mijn droom om advocaat te worden, was helemaal terug! Ik groeide door naar Professional Support Lawyer en mocht exact twee jaar nadat ik gestart was bij CMS aan de slag als advocaat-stagiaire.

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Ik vond het belangrijk om naast de theorie die je opdoet tijdens je studie, ook te zien hoe het er in de praktijk aan toegaat. Tijdens mijn gehele studie heb ik daarom twee à drie dagen per week bij een advocatenkantoor gewerkt in Leiden waar ik studeerde. Ontzettend leerzaam, mede doordat het kantoor in verschillende rechtsgebieden actief was en daardoor een grote diversiteit aan zaken en cliënten de revue passeerden.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Allereerst natuurlijk de borrel waar ik met vrienden, familie en collega’s kon proosten op mijn beëdiging. Daarnaast is elke nieuwe deal weer een ontzettend leuke ervaring op zich. Ik specialiseer mij in de energiesector. Vanwege de energietransitie, snel veranderende wetgeving en verschillende duurzame energiebronnen waar cliënten in geïnteresseerd zijn, is het werk heel divers. Elke deal is weer anders.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Dan had ik gekozen voor een master Ondernemingsrecht in plaats van Strafrecht. Ik vond strafrecht heel interessant, maar in de praktijk was naar mijn mening maar een klein percentage van de zaken net zo boeiend. Binnen mijn ondernemingsrechtpraktijk vind ik echter aan elke zaak interessante aspecten zitten, waardoor ik bij elke nieuwe zaak meteen zin heb om aan de slag te gaan! Daarnaast zijn de cliënten natuurlijk een wereld van verschil en persoonlijk werk ik beter samen met zakelijke cliënten.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Dan hoop ik als advocaat-medewerker aan de slag te zijn bij CMS en werk ik aan betekenisvolle deals voor grote spelers uit de energiesector.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
CMS is een groot internationaal kantoor – 4.800 juristen wereldwijd – met juridische dienstverlening op het hoogste niveau. Ondanks de grootte is er veel aandacht voor werknemers op individueel niveau. In mijn geval betekende dat, dat bij CMS verder werd gekeken dan mijn cv en ik de kans kreeg om te laten zien dat ik het in mij had om advocaat te worden. Daarnaast is het groepsgevoel binnen CMS voor mij heel belangrijk. Ik heb ontzettend veel plezier met mijn collega’s, zowel in het werk als buiten kantoor tijdens alle sociale activiteiten die georganiseerd worden.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven