Margriet van Asselt (DVDW) over Gambia

Starter van de week is Margriet van Asselt. Margriet is als advocaat gestart bij DVDW Advocaten. Ze heeft een jaar in Gambia gewerkt en heeft daarom wel iets op haar bucketlist staan.

Delen:

Margriet van Asselt (31) is op 28 mei 2021 beëdigd als advocaat en werkt bij DVDW Advocaten. Ze is in 2017 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht met de master Privaatrecht met de track Handelsrecht. In september 2021 is zij gestart met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Van huis uit heb ik al best veel meegekregen van de advocatuur. Mijn moeder had haar eigen advocatenkantoor op steenworpafstand van mijn middelbare school en in een tussenuur of pauze ging ik daar wel eens naartoe. Ook mocht ik af en toe met haar mee naar zittingen. Hierdoor heb ik al vrij snel een goed beeld gekregen van wat het beroep van advocaat inhoudt. Tijdens mijn studie heb ik bij een middelgroot en een groot advocatenkantoor stage gelopen. Voor mij was het na mijn studie duidelijk, ik wilde de advocatuur in. Toch heb ik ervoor gekozen om eerst naar het buitenland te gaan. Ik heb in het West-Afrikaanse land Gambia een jaar voor Human Rights Watch gewerkt. Ook hierbij kwam ik in aanraking met de advocatuur; zo heb ik veel zittingen bijgewoond en advocaten bezocht. Na mijn terugkomst in Nederland had ik veel zin om te beginnen als advocaat-stagiaire. 

Waarom heb je voor DVDW gekozen?
In september 2020 ben ik begonnen bij La Gro Geelkerken Advocaten, aanvankelijk als juridisch medewerker. In augustus 2022 heb ik besloten over te stappen naar DVDW Advocaten. Bij DVDW is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Naast de DVDW Academy met interne opleidingsdagen, word je vanuit het kantoor bijvoorbeeld gestimuleerd en begeleid bij het stellen van ontwikkelingsdoelen. Ook worden er veel sociale en sportieve activiteiten georganiseerd. Er heerst een goede sfeer tussen de collega’s onderling en mensen zijn betrokken bij elkaar. Dit maakt het persoonlijk en hierdoor voelde ik me snel thuis bij DVDW. 

Op welke afdeling werk je en waar houden jullie je dagelijks mee bezig?
Ik werk op de sectie Herstructurering en Insolventie. Het leuke aan deze sectie is dat het werk heel veelzijdig is. We adviseren ondernemers op het gebied van herstructurering, zowel op financieel als op vennootschapsrechtelijk vlak. Daarnaast staan wij ondernemers bij in geval van (dreigend) zwaar weer en houden we ons bezig met de afwikkeling van faillissementen. 

Wat zijn je leukste ervaringen tot nu toe?
Een advieszaak waarin ik voor een cliënt een goed resultaat heb bereikt. Dit geeft veel voldoening. Daarnaast kom je in faillissementen in aanraking met allerlei soorten bedrijven en mensen en ben je naast juridisch inhoudelijk ook vaak praktisch bezig. Deze afwisseling maakt mijn werk heel dynamisch. Tot slot vind ik maatschappelijke betrokkenheid belangrijk. Ik vond het daarom ook heel leuk om als voorzitter van de Lawyers for Lawyers-commissie bij de Jonge Balie Den Haag een veiling te organiseren en een mooi bedrag op te halen voor Stichting Lawyers for Lawyers.   

Wat staat er bovenaan op je bucketlist?
Ik zou graag op korte termijn Gambia nog eens bezoeken. Door COVID is dit er sinds mijn terugkeer nog niet van gekomen. Ik heb een geweldige en heel leerzame tijd beleefd in Gambia en ik heb hier veel contacten met de lokale bevolking aan over gehouden. Ik zou hen graag weer eens opzoeken. 

En tot slot: met wie zou je graag een restauranttafel willen delen?
Christine Lagarde, voorzitter van de Europese Centrale Bank. Een inspirerende en zeer succesvolle vrouw die het glazen plafond heeft weten te doorbreken. Ze is ook advocaat geweest.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven