Marijke van der Weide (Clifford Chance) over hoge doelen

Overstapper van de week is Marijke van der Weide. Van der Weide is 1 februari 2022 begonnen als counsel bij Clifford Chance in Amsterdam. Daarvoor werkte ze als senior associate bij Loyens & Loeff. Zij is gespecialiseerd in structured finance transacties en securitisaties.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Wat is het eerste dat u op uw bureau of in uw nieuwe kast neerzet?
Een mooi paar zwarte pumps, zodat ik met mijn sneakers op de fiets kan stappen ‘s ochtends als ik naar kantoor fiets.

Waarom bent u overgestapt?
Ik heb een ontzettend leuke en leerzame tijd gehad bij Loyens & Loeff en aan prachtige transacties mogen werken. In de zomer vorig jaar ben ik in contact gekomen met een aantal steengoede, ambitieuze vrouwen van Clifford Chance die mij enthousiasmeerde over het kantoor en het internationale netwerk en mij het gevoel gaven hier deel van te willen uitmaken. Mijn specialisatie, structured finance en securitisatie, past beter binnen de strategie, ambities en het internationale netwerk van Clifford Chance. Zo heeft Clifford Chance de ambitie om de structured finance praktijk in Nederland verder te laten groeien. Ik kijk ernaar uit om die praktijk verder uit te bouwen en samen te werken met collega’s binnen het ijzersterke internationale netwerk. Ook zijn diversiteit en inclusiviteit belangrijke kernwaarden van kantoor en het nastreven ervan wordt zeer professioneel aangepakt. Voornoemde redenen en het feit dat ik een goede klik had met de gesprekspartners hebben mij doen bewegen.

Met welke argumenten hebt u Clifford Chance ervan overtuigd dat zij juist u moesten aannemen?
Het waren goede gesprekken en ik heb nooit het gevoel gehad dat ik iemand heb moeten overtuigen van mijn talenten en ambities. Door dicht bij mezelf te blijven en eerlijk te zijn hoopte ik anderen het vertrouwen en inzicht te geven in mijn waarde voor de Financial Market Group en dat is volgens mij goed gelukt.

Wat wilt u bij Clifford Chance bereiken?
Ik stel graag hoge doelen voor mezelf. Mijn ambitie is om met een divers team met intelligente, inspirerende en vooral ook leuke collega’s de solide en succesvolle structured finance praktijk in Nederland verder te ontwikkelen. Daarnaast hoop ik mijn ambities te kunnen combineren met mijn dierbare gezin en een rolmodel te mogen worden voor andere, jongere vrouwen die hun ambities met een gezin willen combineren.

Wat is het meest gedenkwaardige dat u in uw carrière meegemaakt hebt?
Dat is moeilijk kiezen. Er zijn twee transacties die voor mij (gezamenlijk) het meest gedenkwaardig zijn: de eerste RMBS-transactie in de EU die voldeed aan de STS-criteria (STORM 2019-I) en de eerste groene RMBS-transactie wereldwijd (Green STORM). Ook heb ik fantastisch veel leuke momenten beleefd tijdens de vele congressen (met name Global ABS in Barcelona) en uitjes met collega’s, cliënten en concullega’s en ik hoop nog veel van die leuke momenten te mogen meemaken in de toekomst!

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top