Marijn Nijhuis (Damsté): ‘belangrijk dat iedereen een eerlijke kans krijgt’

Starter van de week is Marijn Nijhuis. Marijn is begonnen bij Damsté advocaten – notarissen in het oosten van het land. De nuchtere instelling van het kantoor en tegelijkertijd de moderne visie op de advocatuur spreken haar enorm aan.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Marijn Nijhuis (26) is op 3 februari 2021 beëdigd als advocaat en werkt bij Damsté advocaten – notarissen te Enschede. Zij heeft in mei 2020 de masteropleiding Privaatrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond. In maart 2021 is zij gestart met de beroepsopleiding. 

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Tijdens mijn studententijd ben ik actief lid geweest binnen verschillende studieverenigingen. Door congressen, bedrijven- en instellingendagen en borrels te bezoeken kreeg ik al een goede indruk van een aantal advocatenkantoren. Ook heb ik deelgenomen aan twee verschillende masterclasses. Deze masterclasses vonden iedere keer plaats bij een ander kantoor. Daarnaast heb ik tijdens mijn master een tweetal student-stages gelopen, waarna ik bij een van deze kantoren mocht blijven werken als student-medewerker.

Waarom heb je voor Damsté gekozen?
Damsté is een middelgroot kantoor gevestigd in Enschede. Ik ben zelf opgegroeid in de regio Twente, waardoor werken bij Damsté mij altijd al heeft aangesproken. Daarnaast heeft Damsté een moderne visie op de advocatuur, waarbij een goede sfeer en een goede werk-privébalans belangrijk zijn. Het is een nuchter kantoor waar iedereen de ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen.

Hoe is het om als starter je werk goed te willen doen tijdens de coronacrisis?
Het is belangrijk om zichtbaar te zijn binnen het kantoor. Dat wordt nu wel bemoeilijkt door de coronacrisis. Door de laagdrempelige sfeer bij Damsté kan ik mijn collega’s altijd bereiken als ik even wil sparren, met vragen zit of als ik ergens niet uitkom. Daarnaast mag ik gelukkig sinds kort een á twee dagen naar kantoor, waardoor er wat afwisseling is met het werken vanuit huis.

Op welke afdeling werk je en waar houden jullie je dagelijks mee bezig?
Ik werk op de afdeling Vastgoed en Overheid (V&O), waarbinnen ik mij vooral bezig hou met zaken die betrekking hebben op vastgoed. De rechtsgebieden waarin ik mij ga specialiseren zijn het bouw- en huurrecht. Het werk is erg afwisselend en veelzijdig: geen dag is hetzelfde. Dat maakt het heel interessant en leuk.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Een collega vroeg mij of ik samen met haar aan een dossier wilde werken en of ik mee wilde naar een bespreking met de cliënt. Hij had een ernstig probleem. Het betrof een schrijnend geval. Ik heb altijd een sterk gevoel voor rechtvaardigheid gehad en ik vind het belangrijk dat iedereen een eerlijke kans krijgt. Dat wij hem konden helpen, gaf mij dan ook een heel goed gevoel.

En valt er ook iets tegen?
Ik vind het jammer dat kantoorborrels en borrels van de Jonge Balie nu niet in real life plaats kunnen vinden.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Zorg dat je deelneemt aan verschillende activiteiten van studieverenigingen of word actief lid. Daardoor krijg je de mogelijkheid om veel kantoren te bezoeken. Ook het lopen van meerdere student-stages is een aanrader. Zo kom je er pas achter wat je echt leuk vindt en welk kantoor het beste bij jou past.

Als je een paar dagen in quarantaine zou moeten gaan, met wie zou je dan ‘opgesloten’ willen zitten?
Eva Jinek. Ik vind Eva Jinek een echte powervrouw en kijk graag naar haar programma Jinek. Zij is heel scherp en analytisch sterk.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top