Marjolein Moorman (Yspeert advocaten): ‘doe waar je goed in bent en vooral waar jij je goed bij voelt’

Starter van de week is Marjolein Moorman. Marjolein werkt bij Yspeert advocaten. Haar gouden tip voor studenten: “Doe waar je goed in bent en doe vooral waar jij je goed bij voelt.”

Delen:

Marjolein Moorman (26) werkt sinds 1 oktober 2020 bij Yspeert advocaten in Groningen. Zij heeft in datzelfde jaar de master Nederlands recht met specialisaties Arbeidsrecht en Privaatrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond. In september zal Marjolein starten met de beroepsopleiding.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Tijdens mijn studietijd heb ik verschillende nevenactiviteiten gedaan om erachter te komen waar mijn ambities liggen. Met name door mijn werkstudentschap bij Yspeert heb ik de dagelijkse praktijk in de advocatuur goed leren kennen en kwam ik erachter dat ik daar op de juiste plek zat.

Waarom heb je voor Yspeert advocaten gekozen?
Door mijn werkstudentschap wist ik dat dit kantoor qua sfeer en werkwijze goed bij me past. Yspeert heeft een moderne visie op de advocatuur, waarbij samenwerking onderling, maar ook met onze cliënten, op één staat. Geen hiërarchie en drempels, maar ‘vooral doen waar je goed in bent’, waarbij een ieder de ruimte krijgt om daarin uit te blinken.

Hoe is het om als starter je werk goed te willen doen tijdens de coronacrisis. Hoe doe je dat?
Ik had mijn eerste maanden als werkende natuurlijk anders voorgesteld, maar gelukkig is er anno 2021 veel mogelijk op het gebied van technologie. Met cliënten en kantoorgenoten wordt dan ook heel wat ‘afgeZoomd’ om met elkaar in contact te blijven. Daarnaast heb ik het geluk dat ik in verband met mijn opleiding een aantal dagen op kantoor aanwezig mag zijn.

Op welke afdeling werk je en waar houden jullie je dagelijks mee bezig?
Ik werk voornamelijk op de sectie Arbeidsrecht, maar werk af en toe ook mee in zaken die andere rechtsgebieden beslaan. De dagelijkse praktijk bestaat met name uit het adviseren van onze vaste cliënten. Daarnaast voeren we regelmatig procedures en delen we onze kennis door middel van o.a. blogs en het geven van academies.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Het van A tot Z betrokken zijn bij dossiers en echt ‘meedoen’ is wat ik tot nu toe het leukst vind. Daarnaast word je bij Yspeert meteen in het diepe gegooid en wordt de vraag gesteld: “wat zou jij doen?” Als jouw oplossing dan inderdaad de beste oplossing blijkt te zijn, voelt dat erg goed!

En valt er ook iets tegen?
Als ik dan iets zou moeten noemen, dan zijn het de jaarlijkse kantooractiviteiten die vanwege het coronavirus niet door kunnen gaan. Het memorabele kerstdiner en de Ysreis, het jaarlijkse wintersportuitje, had ik natuurlijk graag willen meemaken.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Mijn gouden tip sluit aan bij het credo van Yspeert, namelijk, vooral doen waar je goed in bent. Daarnaast, en misschien zelfs belangrijker: vooral doen waar jij je goed bij voelt. Ben je niet het type dat met plezier van netwerkactiviteit naar netwerkactiviteit hopt? Probeer je dan op een andere manier te oriënteren op de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld middels een studentstage of een juridische bijbaan.

Als je een paar dagen in quarantaine zou moeten gaan, met wie zou je dan ‘opgesloten’ willen zitten?
Ik zou nog graag een wijncursus willen volgen, dus ik zou wel opgesloten willen zitten met Koen van der Plas (de beste sommelier van Nederland), zodat hij me de fijne kneepjes van het vak kan leren!

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven