Mark van Benthem (Ekelmans & Meijer) over nette schoenen in de kast

Overstapper van de week is Mark van Benthem. Van Benthem is per 1 juli 2021 begonnen als advocaat bij Ekelmans & Meijer Advocaten in Den Haag. Daarvoor werkte hij als advocaat en faillissementscurator bij FYRM. Advocaten. Hij is gespecialiseerd in arbeidsrecht.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Hoe zijn de eerste weken bevallen?
Bedankt. De eerste weken zijn erg goed bevallen. De samenwerking met de collega’s is prettig en de zaken zijn juridisch interessant. Ons kantoor is groot genoeg om grote en complexe zaken te behandelen, maar biedt ook de voordelen die vaak aan kleinere kantoren worden toegedicht. Binnen kantoor voelt iedereen zich vrij om bij iedere collega binnen te lopen. Het is leuk om te zien dat onze cliënten profiteren van alle kennis die binnen kantoor aanwezig is.

Wat is het eerste dat u op uw bureau of in uw nieuwe kast heeft neerzet?
Mijn kamer is nog steeds vrij leeg. Ik werk namelijk graag met een ‘clean desk’, zodanig dat collega’s weleens lachen om hoe leeg mijn werkplek is. Wél heb ik een paar nette schoenen in de kast gezet, zodat ik deze waar nodig kan aantrekken in plaats van mijn sneakers.

Wat was uw pleidooi voor Ekelmans & Meijer Advocaten om juist voor u te kiezen?
Er was direct een klik met het team. Ik heb aangegeven dat ik die klik erg belangrijk vind, zeker omdat ik openhartig ben. Verder heb ik aangegeven dat ik, mede vanuit mijn aanvullende ervaring in het ondernemings- en faillissementsrecht, breder kijk dan de hulpvraag en ervoor sta om cliënten snel van een creatief en pragmatisch advies te voorzien. Dat bleek heel goed bij de werkwijze van kantoor te passen. Al met al heb ik mijzelf gepresenteerd als een betrokken en besluitvaardig persoon, zowel op persoonlijk- als zakelijk vlak.

Wat is de meest opmerkelijke zaak die u meegemaakt heeft?
Ik heb een werknemer bijgestaan die zijn jubileumregeling wel erg ver had geprobeerd op te rekken. Hij heeft bij zijn 12,5-jarig jubileum een striptease-act doen opvoeren in de bedrijfskantine. Om ten overstaan van een kantonrechter te spreken over de wijze waarop deze act was opgevoerd en wat daarvan al dan niet de arbeidsrechtelijke consequenties zouden moeten zijn, was een opmerkelijke gewaarwording. Uiteindelijk is de arbeidsovereenkomst, hoewel het om een incident ging, ontbonden, maar kon de werknemer wel aanspraak maken op de transitievergoeding.

Hoe ziet de ‘nieuwe’ advocatuur er volgens u uit?
De ‘nieuwe advocaat’ moet efficiënt werken in juridisch complexe kwesties, omdat de eenvoudigere zaken – mede vanwege steeds verdere digitalisering – door de cliënt zelf worden opgelost. Een nieuwe advocaat specialiseert zich (vergaand), om echt het verschil te kunnen maken. Daarnaast wordt de vertrouwensbasis steeds belangrijker. Een cliënt moet zich comfortabel voelen om, via welk communicatiemiddel dan ook, snel en laagdrempelig contact te hebben met een vaste contactpersoon.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven