Mark van Kippersluis (AKD) over de overgang van student naar advocaat

Delen:

Mark van Kippersluis (24) is op 22 augustus 2018 beëdigd als advocaat en werkt bij AKD. Hij is begin 2018 afgestuurd aan de Universiteit Leiden op het ondernemingsrecht. In september 2018 is hij gestart met de beroepsopleiding.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Veel mensen zien een advocaat nog steeds als de advocaat in toga die criminelen vrijpleit in de rechtbank. Dat leek mij in eerste instantie ook gaaf. Tijdens mijn studie begon ik mij echter steeds meer te interesseren in andere rechtsgebieden. Om een goed beeld te krijgen van de advocatuur en de werkzaamheden heb ik daarom verschillende student-stages gelopen. Daarnaast ben ik werkzaam geweest als buitengriffier bij het Gerechtshof in Den Haag, waar je juist de andere kant van het proces ziet.

Waarom heb je voor AKD gekozen?
Tijdens mijn master Ondernemingsrecht wilde ik graag kijken hoe het er in de transactiepraktijk aan toegaat bij een groot / middelgroot advocatenkantoor. Waar kan dat beter dan in Amsterdam-Zuid? Zodoende kwam ik voor een stage uit bij AKD op de sectie M&A / Contracting, waar ik een hele leerzame en vooral ook leuke tijd heb gehad. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen zij mij na afloop een baan aanboden.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Het leukste vind ik het contact met collega’s. Er hangt een gezellige sfeer en je kan altijd bij mensen binnenlopen voor een praatje. Er worden talloze gezellige activiteiten georganiseerd, vanuit kantoor, de Jonge Balie etc. Naast dat er natuurlijk hard gewerkt wordt, is er vaak tijd voor gezelligheid. Qua werk was de leukste ervaring voor mij een deal die wij recentelijk hebben afgerond, waar zoveel haken en ogen aan zaten dat het om 5 voor 12 nog niet duidelijk was of de deal überhaupt wel van de grond zou gaan komen. Het moment dat die deal uiteindelijk rond was, gaf dan ook veel voldoening.

En valt er ook iets tegen?
Het was voor mij wel even wennen om van het studentenleven, waarbij vier uur college per week eigenlijk al te veel was, om te schakelen naar het fulltime werken. Aangezien ik vier keer per week voetbal, hou ik weinig vrije tijd over. Je gaat bijvoorbeeld niet zo snel meer op doordeweekse dagen stappen, haha.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Oriënteer je goed tijdens je studie, zodat je voor jezelf een goed beeld kunt schetsen van welke richting je op wilt. Verder zou ik zeggen: doe goed je best en doe lekker actief mee met activiteiten van studieverenigingen, in-house dagen en activiteiten van kantoren. Het belangrijkste is: geniet vooral van je studententijd, fulltime werken kan en moet nog lang zat.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Dit klinkt heel afgezaagd, maar ik zou niet zo veel anders doen. Ik heb echt een toptijd gehad als student. Ik zou hooguit nog een stage lopen in het buitenland.

Heeft u suggesties voor deze rubriek, mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven