Martijn Lenstra (DVDW) over uitdagingen

Overstap van de week is Martijn Lenstra. Lenstra is per 1 juli gestart bij DVDW als senior advocaat-medewerker binnen de secties Corporate Governance en Fusies en Overnames en gespecialiseerd in overnames. Lenstra was hiervoor in deze rechtsgebieden werkzaam bij Solon advocaten.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Na acht jaar bij een kleiner kantoor te hebben gewerkt was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ook wilde ik mij meer bezig gaan houden met (grotere) overnames na het afronden van mijn Grotius Fusies & Overnames. Bij DVDW vond ik de uitdaging die ik zocht waar ik mij volop kan en mag richten op de fusie- en overnamepraktijk.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?
Ja en nee. De keuze om weg te gaan bij mijn oude kantoor was moeilijk. Ik kom van een leuk en goed kantoor waar ik het tot en met de laatste dag erg naar mijn zin heb gehad. Ik wilde alleen een overstap maken indien ik er echt 100% van overtuigd was dat het een goede overstap voor mij zou zijn. Na de eerste gesprekken met onder andere Theo Hanssen werd ik erg enthousiast en was de keuze voor DVDW uiteindelijk makkelijker gemaakt dan gedacht.

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?
Dat zijn er meerdere om verschillende redenen die ik hier niet allemaal kan benoemen. Wat betreft overnames blijft de allereerste natuurlijk speciaal. Al was het niet om de tombstone die ik nadien van de cliënt kreeg die de spreuk ‘The sky is the limit’ uitbeeldde. Het was een bijzondere overname voor een leuke cliënt waarbij ik onverwacht snel het overnameproces mocht begeleiden. De interesse voor de overnamepraktijk is hier ontstaan. De andere kwestie betrof het uitonderhandelen van een goodwillvergoeding voor een cliënt wiens wereld ineens om privéredenen op zijn kop stond. Laatst zei een cliënt: “Je bent er altijd wanneer het nodig is.” Ik weet niet of dat altijd zo is, maar in die kwestie van de goodwillvergoeding was het nodig en was het mooi om er toen te kunnen zijn.

Wat wordt uw grootste uitdaging bij DVDW?
Wat de grootste uitdaging is weet ik niet. De leukste uitdaging en de reden van mijn overstap is het gezamenlijk met het huidige team verder uitbouwen van de bestaande overnamepraktijk waarbij kwaliteit van en plezier in het werk voorop blijven staan.

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur gekozen had?
Als alles mogelijk zou zijn dan zou ik voor golfpro gaan maar helaas is mijn spel daar (nog) niet naar. Dan kies ik voor mijn tweede liefde koken/eten. Het lijkt mij fantastisch om culinair recensent te zijn. Het liefst voor Michelin.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven