Mats Reijman (Maverick Advocaten) over een bedrijfsinval

Overstapper van de week is Mats Reijman. Reijman is per 11 april 2023 begonnen als advocaat bij Maverick Advocaten in Amsterdam. Daarvoor werkte hij bij Defares. Reijman heeft ervaring op het gebied van bestuursrechtelijke handhaving door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en met alle facetten van het mededingingsrecht waaronder bedrijfsbezoeken van de Europese Commissie en de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Reijman heeft veel kennis van de agri-, food- en retailsector.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Hartelijk dank! Ik voelde al langere tijd de toenemende behoefte aan een nieuwe omgeving en uitdaging. Tijdens mijn zoektocht kwam ik al snel terecht bij Maverick Advocaten, aangezien het kantoor zich voornamelijk bezighoudt met mededinging, marktregulering en consumentenrecht. Dat sprak mij erg aan. Tijdens de verschillende, prettige gesprekken die ik met Maverick heb gevoerd, kreeg ik vervolgens een goed beeld van het kantoor, de werkzaamheden en de mensen. Daarvan werd ik enorm enthousiast en zodoende besloot ik de overstap te maken.

Met welke professionele en persoonlijk eigenschap gaat u het verschil maken bij Maverick Advocaten?
Ik denk graag in (creatieve) oplossingen en ben erg leergierig. Daarmee hoop ik een nuttige bijdrage te kunnen leveren aan het team!

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?
Een bedrijfsinval door de Europese Commissie. Voor het betrokken bedrijf was deze inval een enorm ingrijpende gebeurtenis, aangezien de (financiële) belangen erg groot waren. Ik merkte dat je als advocaat op zo een moment niet alleen een rol vervult als juridisch adviseur, maar ook veel bezig bent met – voor zover dat mogelijk is – het geruststellen van de medewerkers. Daarbij maak je ook gebruik van verschillende soorten vaardigheden, wat erg leerzaam is. Voor mij als beginnend advocaat was deze inval dan ook erg interessant om mee te maken en in goede banen te leiden.     

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur gekozen had?
Goede kans dat ik een poging had gewaagd om binnen te komen bij het diplomatenklasje. Ik ben erg geïnteresseerd in (internationale) betrekkingen en studeerde zowel internationaal publiekrecht als Europees recht. Ik beschouwde het dan ook lang als de logische route om te solliciteren voor een functie bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarbij leek het mij een eervolle uitdaging op het internationale toneel de belangen van Nederland te mogen behartigen, en te wonen en werken in verschillende landen. 

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven