Maud de Haas (Taylor Wessing) ‘Stage buiten de advocatuur om je te onderscheiden van de rest’

Starter van de week is Maud de Haas. Maud werkt bij Taylor Wessing in Amsterdam: "Bewonderenswaardig wat Ruth Bader Ginsburg voor de vrouwenrechten in de VS heeft betekend."

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Maud de Haas (25) is op 24 februari 2021 beëdigd als advocaat en werkt bij Taylor Wessing. Zij is in 2020 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar zij de master Rechtsgeleerdheid: Internet, IE & ICT heeft afgerond. In maart 2021 is zij gestart met de beroepsopleiding.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Tijdens mijn studententijd heb ik zowel stages gelopen in de advocatuur als in het bedrijfsleven. Dit laatste raad ik iedereen aan om te doen, omdat dit een andere kijk geeft op het recht in de praktijk. Daarnaast heb ik twee jaar lang een administratieve bijbaan gehad bij een internationaal advocatenkantoor. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik zelf graag de internationale advocatuur in wilde. Verder heb ik aan verschillende activiteiten van kantoren deelgenomen, georganiseerd door STEP en mijn master studievereniging Digi Juridica.

Waarom heb je voor Taylor Wessing gekozen?
Taylor Wessing is op internationaal niveau een belangrijke speler op het gebied van de Technology en Life Sciences sectoren. Het team in Nederland groeit snel en het is leuk om daar onderdeel van te zijn. Daarnaast is de sfeer binnen het team (en kantoor) goed en is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Hoe is het om als starter je werk goed te willen doen tijdens de coronacrisis?
Het blijft natuurlijk een gekke situatie. Ik heb mijn hele sollicitatieprocedure online gedaan, dus op mijn eerste werkdag ontmoette ik het team pas in persoon. Maar ik werd direct betrokken bij een aantal grote zaken, waardoor er gelijk veel contact was met collega’s. Door dit contact, maar ook door mijn collega’s te spreken over andere zaken dan werk, leren we elkaar beter kennen.

Op welke afdeling werk je en waar houden jullie je dagelijks mee bezig?
Ik werk op de IP-afdeling en word breed opgeleid. Dit houdt in dat ik zowel te maken krijg met octrooirecht als soft IP (auteursrecht, merkenrecht, modellenrecht). De werkzaamheden van het team bestaan zowel uit adviseren als procederen.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Op dit moment werk ik mee aan een grote octrooizaak, waarbij we binnen een korte tijdsperiode een groot aantal dagvaardingen af moeten hebben voor de klant. Hierbij werken we onder meer samen met onze kantoren in Duitsland en de UK.

En valt er ook iets tegen?
Door corona mis ik uiteraard de sociale activiteiten, zoals borrels met collega’s. Bovendien heb ik nog niet al mijn collega’s persoonlijk kunnen ontmoeten. Ik werk op onze vestiging in Amsterdam. Het is jammer dat ik mijn naaste collega’s in Eindhoven en Brussel nog niet heb kunnen bezoeken.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Verbreed je horizon, ga op uitwisseling, loop stage buiten de advocatuur of doe iets anders om jezelf te onderscheiden van de rest.

Als je een paar dagen in quarantaine zou moeten gaan, met wie zou je dan ‘opgesloten’ willen zitten?
Ze is helaas in september 2020 overleden, maar ik had graag met Ruth Bader Ginsburg (voormalig rechter in het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten) in quarantaine gezeten. Een paar maanden geleden heb ik op Netflix de documentaire over haar leven gekeken en ik vind het bewonderenswaardig wat zij voor vrouwenrechten in de VS heeft betekend!

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top