Maura van de Velde (Nysingh): ‘Iedere dag zoveel leren is genieten’

Starter van de week is Maura van de Velde. Maura werkt bij Nysingh advocaten en notarissen. Maura heeft in het verleden stage gelopen in het team van oud-burgemeester Eberhard van der Laan.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Maura van de Velde (26) is op 26 februari 2021 beëdigd als advocaat en werkt bij Nysingh advocaten en notarissen in Utrecht. Zij heeft de bachelor Politicologie (Honours), de bachelor Rechtsgeleerdheid en de master Privaatrecht afgerond. In maart 2021 is zij gestart met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Ik wist zeker dat ik advocaat wilde worden door mijn werkzaamheden bij de Rechtswinkel Amsterdam. Ik vond het geweldig om cliënten te helpen met het oplossen van hun juridische problemen. In de diverse stages die ik heb gelopen, vond ik de bevestiging dat de advocatuur bij mij past. Voor mij is de advocatuur de perfecte balans tussen retorica, constante kennisontwikkeling en klantcontact.

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Ik heb mij al vroeg gefocust op het civiele recht, omdat ik dat het leukst vond. Verder heb ik dus bij de Rechtswinkel gezeten en heb ik stages en werkstudentschappen gedaan in de advocatuur. Dat vond ik belangrijk, want in de praktijk zie je pas echt of het vak én het vakgebied bij je past.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
De dag dat er een kort geding binnenkwam. Gelukkig was ik precies die dag op kantoor, want het was echt fantastisch om te zien hoe mijn patroon het aanpakte. Dat het zo spoedeisend is, maakt het natuurlijk ontzettend spannend. Verder geniet ik ervan (ik besef me dat dit mogelijk suf klinkt) dat ik iedere dag zoveel leer. Als ik terugdenk aan een paar maanden geleden en ik vergelijk dat met de situatie van nu, dan besef ik me hoe steil de leercurve is.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Ik had bij nader inzien graag voor een half jaar of een jaar in het buitenland willen studeren of werken. Hoewel ik meerdere verre reizen heb gemaakt, had ik me graag ergens gevestigd om me volledig onder te dompelen in een andere (werk)cultuur. Aan de andere kant had ik ook geen van mijn studentenjaren in Amsterdam willen missen, want ik heb in die jaren vriendschappen voor het leven opgebouwd.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Dan ben ik hopelijk advocaat-medewerker bij Nysingh en ben ik enorm gegroeid in de praktijk (gezondheidsrecht) waarin ik nu zit. Ook ga ik ervan uit dat ik dan eindelijk mijn rijbewijs heb gehaald, zodat ik in een flits op kantoor in Utrecht ben met alle collega’s die dan weer op kantoor mogen komen, omdat corona verleden tijd is.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Nysingh is als nummer 16 van Nederland een groot advocatenkantoor. De dienstverlening richt zich op grote klanten en zaken van een hoog en complex niveau. Toch voelt de sfeer heel gemoedelijk aan. Er wordt door Nysingh erg goed gezorgd voor de medewerkers, ook zeker wat betreft work-lifebalance. Ik vind het verder positief opvallen dat de jongere advocaten betrokken worden bij de beleidsvoering en dat er ook echt naar hun ideeën wordt geluisterd. Wat ik bovendien inspirerend vind, is dat er veel vrouwen aan de top staan bij Nysingh.

En tot slot: als je – uit voorzorg en in goede gezondheid – een paar dagen in quarantaine zou moeten zitten, met wie persoon zou je die dagen dan willen doorbrengen?
Mirjam de Blécourt. Zij is voor mij het toonbeeld van eigenheid, charme en een ijzersterke ambitie die ze ook waarmaakt. Haar boek Vrijgevochten staat op dit moment op nummer 1 van mijn leeslijst. Overigens vind ik het ook grappig dat wij beiden stage hebben gelopen bij Eberhard van der Laan. Zij in de advocatuur en ik in zijn team toen hij burgemeester van Amsterdam was. We hebben genoeg om over te praten, denk ik. Dus Mirjam, mocht je dit lezen, ik houd me warm aanbevolen voor koffie!

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top