Merel Livestro (UvA) winnaar van de Bregstein Scriptieprijs 2021

Dinsdag 25 oktober vond tijdens een feestelijke ceremonie de uitreiking van de M.H. Bregstein Scriptieprijs plaats over het jaar 2021. Merel Livestro (Privaatrechtelijke rechtspraktijk) won de eerste prijs.

Delen:

Alle scripties van de master privaatrecht en de master European private law aan de UvA met een hoge waardering worden automatisch genomineerd voor deze prijs. Daarnaast kunnen scriptiebegeleiders zelf scripties voordragen. Scripties moeten om voor de prijs in aanmerking te komen een rechtsvergelijkende of interdisciplinaire beschouwing bevatten.

De jury selecteerde uit negen nominaties de winnende scripties. Merel Livestro (privaatrechtelijke rechtspraktijk) won de eerste prijs met haar scriptie Doorrekenen na doorberekening: hoe kan een beroep op het volume-effect gekwalificeerd worden na TenneT/ABB en omzetting van Richtlijn 2014/104/EU? “Merel heeft in haar scriptie op een economisch fundament een toegankelijk geschreven diepgaande analyse gebaseerd, waarin het materiële privaatrecht en het procesrecht uitstekend worden verbonden,” aldus de jury. Eerder was Merel al een van de winnaars van de scriptieprijs van het Mededingingscongres 2022.

“Het ontvangen van de M.H. Bregstein Scriptieprijs was voor mij een grote eer en de kers op de taart van een onderzoek waar ik met veel plezier aan heb gewerkt,” aldus Merel. “Ik ben de UvA en M.H. Bregstein Stichting dankbaar voor het mogelijk maken van de uitreiking van de prijs en de leuke middag (ook al was deze voor mij digitaal!). Het was heel interessant om te horen over de scripties van alle andere genomineerden. Dit liet zien hoe breed het vakgebied is. De feedback van de zeer vakkundige jury zie ik als aanmoediging om mij verder te blijven ontwikkelen als jurist – ik ben heel blij om dat dit jaar met een studie in de Verenigde Staten te doen.” 

Caïsa Buyne (privaatrechtelijke rechtspraktijk) ontving de tweede prijs voor haar scriptie over toegang tot de maatschappelijk betrokken rechter. De derde prijs werd toegekend aan Joost Jansen (Commerciële rechtspraktijk) over kleine schuldeisers onder de WHOA. De overige genomineerden waren Jeanine Jetten, Jurriaan de Weert, Mika Kroon, Arwin Tavakolnia, Amy Lazell en Floor Leenders.

De jury bestond uit prof. dr. Edgar du Perron (Hoge Raad en Universiteit van Amsterdam), prof. dr. Ruth de Bock (Advocaat-Generaal Hoge Raad en Universiteit van Amsterdam) en mr. Irene Groenland (Universiteit van Amsterdam). De M.H. Bregstein Scriptieprijs wordt uitgereikt door de afdeling privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam en de M.H. Bregstein Stichting, vernoemd naar de voormalige hoogleraar privaatrecht Marcel Henri Bregstein (1900-1957). De Bregstein Stichting beoogt de bevordering van de privaatrechtswetenschap aan de UvA. Deze editie werd voor de veertiende keer de Bregstein Scriptieprijs uitgereikt.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven