Moddermanprijs 2020 toegekend aan Joeri Bemelmans, Hoge Raad der Nederlanden

De  Moddermanprijs 2020 over de jaren 2018-2019 is toegekend aan Joeri Bemelmans. Bemelmans is medewerker van het wetenschappelijk bureau van de Hoge Raad der Nederlanden. Zijn proefschrift "getuigt van een bijzondere wetenschappelijke kwaliteit en dat betrekking heeft op het strafrecht of aanverwante wetenschappen voor zover die van belang zijn voor een goed inzicht in het strafrecht en dat is verdedigd aan een Nederlandse universiteit."

Delen:

beeld: Depositphotos

De Moddermanprijs wordt eens in de twee jaar toegekend door de aan de Universiteit Leiden verbonden prof. A.E.J. Modderman Stichting. Bemelmans krijgt de prijs voor zijn proefschrift ‘Totdat het tegendeel bewezen is. De onschuldpresumptie in rechtshistorisch, theoretisch, internationaalrechtelijk en Nederlands strafprocesrechtelijk perspectief’. Hij schreef dit proefschrift aan de Radboud Universiteit onder begeleiding van prof. mr. P.H.P.H.M.C. van Kempen.

De selectiecommissie heeft niet alleen Bemelmans beloond. Elvira Loibl kreeg een eervolle vermelding voor haar proefschrift ‘The Transnational Illegal Adoption Market. A Criminological Study of the German and Dutch Intercountry Adoption Systems’. Zij schreef dit proefschrift aan de Universiteit Maastricht onder begeleiding van prof. mr. A.H. Klip, prof. mr. S.W.E. Rutten en prof. dr. E. Wesseling.

 

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven