Monisha Sardjoe (Greenberg Traurig) over gezelligheid

Delen:

Monisha Sardjoe (26 jaar) is op 8 augustus 2018 beëdigd als advocaat en werkt bij Greenberg Traurig in Amsterdam. Zij is in de zomer van 2018 afgestudeerd aan Universiteit Leiden in civiel recht en financieel recht en in september 2018 begonnen met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Ik kwam al vroeg in aanraking met de studie rechten doordat een aantal familieleden rechten studeert of heeft gestudeerd, maar ik besloot pas advocaat te worden tijdens de studie. Ik heb toen ervaring opgedaan door stage te lopen op verschillende advocatenkantoren, maar ik heb ook de andere kant van de advocatuur mogen ervaren, als buitengriffier bij het gerechtshof in Den Haag. Dat was erg leerzaam en versterkte mijn wens om advocaat te worden.

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Ik merkte al snel dat een goedgevuld cv erg belangrijk is voor een functie binnen de advocatuur. Ik heb daarom een aantal commissies en een bestuursjaar gedaan, naast andere nevenactiviteiten. Ook heb ik rekening gehouden met de vakken die ik volgde. Het vak Ondernemingsrecht en Concernrelaties zat bijvoorbeeld niet in het vakkenpakket van mijn masterrichtingen. Toch heb ik dit vak gevolgd, niet alleen omdat ik het interessant vond maar ook omdat ik wist dat dit van pas zou komen bij mijn sollicitatie bij de kantoren waar ik graag wilde gaan werken.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Ik was eerst werkstudent bij Greenberg Traurig en mocht daarna blijven als advocaat. Het is heel anders om een keer een juridisch vraagstuk uit te zoeken, dan wanneer je van begin tot eind samen met collega’s betrokken bent bij zaken. Die overgang vond ik erg leuk om mee te maken. Daarnaast kan ik de verschillende richtingen waarin ik ben afgestudeerd allemaal toepassen, omdat je bij Greenberg Traurig niet per definitie gebonden bent aan één sectie. Zo houd ik mij bezig met onder meer ondernemingsrecht en financieel recht.

Er worden door kantoor veel sociale activiteiten georganiseerd, waaronder het GT Kerstfeest, een jaarlijkse BBQ, een uitje met de afdeling, talloze kantoorborrels en natuurlijk de GT Skitrip, waar ik onlangs voor het eerst heb leren skiën. Eens in de drie jaar hebben we ook een ‘associates retreat’ waarbij advocaten uit verschillende landen bij elkaar komen op één vestiging om elkaar beter te leren kennen en een paar dagen met elkaar door te brengen. Dit mag ik aan het einde van dit jaar voor het eerst meemaken.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Ik zou weinig veranderen, want ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad in mijn studententijd. Het enige dat ik dat ik er nog bij zou doen is een buitenlandstage of studeren in het buitenland.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Bij Greenberg Traurig, als advocaat-medewerker!

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
De gezelligheid van het werken bij een middelgrote vestiging, en tegelijkertijd de kansen en mogelijkheden krijgen die alleen een groot kantoor kan bieden. Greenberg Traurig is een internationaal kantoor van Amerikaanse oorsprong met 39 vestigingen wereldwijd. Dit zie je terug aan onze zaken en de cliënten voor wie wij werken. Verder is ook de locatie bijzonder: het kantoor bevindt zich middenin het centrum van Amsterdam, aan het Leidseplein.

 

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven