Mr. van de dinsdag: Marijn Rooijmans

mrvdd-080902-RooijmansMr. van de Dag is Marijn Rooijmans, in verband met de netwerkdag die hij afgelopen weekend organiseerde, die in het teken stond van de mix ‘netwerken en gezin/partner’. 

mrvdd-080902-RooijmansMr. van de Dag is Marijn Rooijmans, in verband met de netwerkdag die hij afgelopen weekend organiseerde, die in het teken stond van de mix ‘netwerken en gezin/partner’.

Wat heeft u tot dit initiatief gebracht?
De juristen en advocaten in ons netwerk zijn, als zelfstandig ondernemers, eigenlijk constant met hun werk c.q. hun onderneming bezig. Het vak en het niveua waarop ze dat beoefenen vraagt dat ook van hen. Misschien beheerst het niet constant hun gedachten, maar het is ook niet een pak wat je even uit kunt trekken. Ik ervaar zelf dat daardoor mijn werk en privéleven nauwer verweven raken. Door niet langer te proberen die twee te scheiden, maar juist weloverwogen te mixen ben ik als professional en ook als ondernemer sterker en succesvoller geworden. Met de opzet van onze netwerkdag, waarvoor we zowel juristen als hun gezinnen uitnodigen, willen we collega’s uit het netwerk laten kennismaken met de mix als alternatief voor de welbekende "work life balance".

Wat zijn de voordelen ervan?
Het gaat om het zo mixen van werk en privézaken zodat je op elk moment van de dag datgene doet wat het beste bij dat moment past. Dat zorgt ervoor dat je op die momenten veel effectiever bent of meer geniet. Het gaat dus niet noodzakelijkerwijs om minder werken.

Wat hoopt u ermee te bereiken?
Ik ben niet iemand die naar "hogere doelen" streeft. We willen graag juristen en hun gezinnen met elkaar en met onze netwerkgedachte laten kennismaken. Wat overigens niet wegneemt dat ik denk dat het goed zou zijn als meer bedrijven en mensen de traditionele dagindeling los zouden laten.

Wie is in uw juridisch bestaan uw bron van inspiratie?
Het klinkt nogal "soft" maar ik word geïnspireerd door de mensen die ik elke dag ontmoet. Dat kan een general counsel van een beursgenoteerde onderneming zijn, de wetgevingsjurist die besluit om zijn baan bij het ministerie op te zeggen om voor zichzelf te beginnen, maar ook de vader van een vriendje van de kinderen die een nieuwe tijdschrijfapplicatie ontwikkelt voor op je mobiele telefoon.

Welk wetsartikel vindt u het mooist?
De praktijk vond ik vroeger erg leuk, maar ik ben er al een tijdje uit. Kan me 6:248 herinneren als een aansprekende bepaling.

Welk wetsartikel het slechtst?
Bij wijze van hoge uitzondering heb ik hierover geen mening. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat toen ik over deze vraag nadacht er me geen enkel artikel te binnen wilde schieten.

Wat is het hoogtepunt uit uw carrière?
Een hoogtepunt zou kunnen zijn dat de meerderheid van de juridische interim-opdrachten in de Nederlandse markt via het netwerk van OndernemendeJuristen direct, dus zonder dat er een bureau "tussen" zit, terecht komt bij de jurist die de klus feitelijk uitvoert. Dat hoogtepunt moet dus nog komen. Top-momenten uit het verleden zijn er natuurlijk ook. Meerdere zelfs. Dit jaar de eerste raamcontracten die we voor ons netwerk sloten met enkele ministeries en langer geleden, de plaats in de top tien van snelst groeiende bedrijven van Nederland die ik behaalde met een eerder juridisch bedrijf waarvoor ik het concept en strategie ontwikkelde.

Welke juridische website raadpleegt u vaak?
Natuurlijk de website van Mr. – mr-online.nl – , en niet alleen om te controleren of ik veel spel- en typfouten heb gemaakt in mijn weblog. Verder advocatie.nl, JBB, etc. om de markt een beetje te volgen.

Welk boek las u het laatst?
Het FD. Telt dat ook? Nee zeker. Ter ontspanning lees ik eigenlijk vrij constant een enorme reeks zinloze spionage- en moord-en-doodslagboeken. De titels en auteurs daarvan blijven me zelden bij. Waarschijnlijk was de laatste de nieuwste David Baldacci, gelezen op het strand in Spanje. Viel er constant bij in slaap. Niet echt een aanrader dus.

Met wie zou u een gevangeniscel willen delen?
Sluit mij maar even op met Barack Obama. Ik ben wel benieuwd wie er nu echt schuilgaat achter dat geoliede verkoopapparaat.

Weet u een goede Mr. van de Dag? Mail ons: redactie@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven