Mr. van de donderdag: Eefje M. van Bommel

Delen:

Eefje M. van Bommel Mr. van de dag is Eefje M. van Bommel (Gijs Heutink Advocaten), gespecialiseerd in het ruimtelijk ordenings- en milieurecht. Bommel heeft onlangs de overstap gemaakt van Boekel de Nerée NV naar Gijs Heutink Advocaten.

Wat heeft u tot deze stap gezet?

Gijs Heutink Advocaten is een toonaangevend niche kantoor met een hoog ambitieniveau. Zowel de professionele praktijkvoering, de betrokkenheid bij de cliënt, als de open no-nonsense sfeer spraken mij erg aan.

In welk opzicht gaat u erop vooruit?

Voor mij heeft de Keizersgracht (vooralsnog) meer allure dan de Zuidas.

In welk opzicht gaat u erop achteruit?

Voorheen fietste ik iedere dag van het centrum naar de Zuidas. Mijn dagelijkse lichaamsbeweging zal er nu wel op achteruitgaan vrees ik.

Wat kunt u betekenen voor uw cliënten?

Ik streef ernaar om mijn cliënten te voorzien van praktisch juridisch maatwerk. Minstens even belangrijk is een persoonlijke benadering en laagdrempelig contact.

Wie is in uw juridisch bestaan uw bron van inspiratie?

Ik heb veel geleerd van mijn oud-kantoorgenoot Anne-Marie Klijn. Een scherp jurist en een zeer goede advocaat.

Welk wetsartikel vindt u het mooist?

Wetsartikelen die korte metten maken met de beleidsvrijheid van bestuursorganen spreken mij aan. Een voorbeeld daarvan is artikel 44 van de Woningwet, waarin is aangegeven dat een bouwvergunning alleen mag en zelfs moet worden geweigerd als een van de daarin vermelde weigeringsgronden zich voordoet.

Wat is het hoogtepunt uit uw juridische carrière?

De hoogtepunten zijn meestal de zaken die in eerste instantie kansloos lijken, maar vervolgens door een juiste insteek en benadering toch een goede afloop krijgen.

Welke juridische website raadpleegt u vaak?

www.overheid.nl en www.raadvanstate.nl.

Welk boek las u het laatst?

Het dertigers dilemma van Nienke Wijnands. Dit boek gaat over de vele keuzemogelijkheden waarvoor de huidige dertigers-generatie zich gesteld ziet. Een aardig boek, met enkele aansprekende en herkenbare voorbeelden.

Met wie zou u een gevangeniscel willen delen?

Met Paulo Coelho, als hij net zo prachtig vertelt als hij schrijft.

Weet u een goede Mr. van de Dag? Mail ons: redactie@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven