Mr. van de maandag: Else Loes Pasma

Else Loes PasmaMr. van de dag is Else Loes Pasma, lid van het dagelijks bestuur van Wijn & Stael advocaten dat vandaag het 60-jarig bestaan viert.

60 jaar, maar zonder de mrs. Wijn & Stael?

Dit is het eerste lustrum dat wij vieren zonder onze ‘founding fathers’. Sjef Wijn is helaas in augustus 2006 overleden. Hij was tot dat moment zeer betrokken bij het kantoor. Jules Stael is vanwege gezondheidsredenen niet in de gelegenheid vandaag aanwezig te zijn. We zullen hem wel verslag doen van de bijeenkomst.

Wat is als het hoogtepunt van dit 60-jarig bestaan te beschouwen?

Dat zijn er meerdere. Ik werk zelf sinds 1999 bij Wijn & Stael, kom pas kijken dus. Een hoogtepunt in die periode is dat mijn kantoorgenoot Willem Bekkers tot landelijk deken werd benoemd in 2007. Dat is toch wel uniek.

Wat wilt u als kantoor over 60 jaar bereikt hebben?

Ik hoop dat wij over 60 jaar nog steeds een echt advocatenkantoor zijn waar uitdagend juridisch werk wordt verricht, waar de kwaliteit van de dienstverlening hoog is en waar de persoonlijke verhoudingen inspirerend zijn. Wij hebben geen ambitie om onze omvang of winstcijfers te verdubbelen.

Hoeveel heeft u ingezameld voor het goede doel (straatkinderen in India)?

Dat zal vandaag tijdens de bijeenkomst bekend worden gemaakt. De actie loopt goed. Zelf zullen wij het project in ieder geval drie jaar ondersteunen. Volgend jaar ga ik ter plekke kijken hoe het geld is besteed.

Wie is in uw juridisch bestaan uw bron van inspiratie?

Inspiratie vind ik bij cliënten en kantoorgenoten. Cliënten voor wie je de grenzen van het recht moet opzoeken om rechtvaardigheid te bereiken; kantoorgenoten met wie je kunt sparren over de beste oplossing van de juridische puzzle en de beste strategie.

Welk wetsartikel vindt u het mooist?

Artikelen die een verbinding hebben met de maatschappelijke realiteit, zoals artikel 6:248 BW, 6:162 BW of artikel 7:611 BW.

Welk wetsartikel het slechtst?

Artikel 2:256 BW inzake tegenstrijdig belang. Ook in het kader van de discussie over verrijking door bestuurders moet dat aangescherpt worden.

Wat is het hoogtepunt uit uw juridische carrière?

Tot nu toe is dat het vonnis van de rechtbank Utrecht van december 2007 in de zaak tegen bestuurders en commissarissen van Ceteco en Hagemeyer. De zaak is in veel opzichten uniek. Niet alleen vanwege de diverse rechtsvragen, het belang van de zaak en de vele duizenden pagina’s procesdossier. Het komt niet vaak voor dat je met vier advocaten van twee kantoren gezamenlijk jarenlang aan een zaak werkt. Naast een lopende praktijk ook een enorme uitdaging. Wij hopen op een nieuw hoogtepunt in appèl!

Welke juridische website raadpleegt u vaak?

Jurisprudentiesites en sites van de overheid.

Welk boek las u het laatst?

The Snake Stone van Jason Goodwin. Een aanrader als je van Istanbul en geschiedenis houdt.

Met wie zou u een gevangeniscel willen delen?

Met Nelson Mandela en George Clooney.

Weet u een goede Mr. van de Dag? Mail ons: redactie@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven