Mr. van de vrijdag: Annelijn Kroes

Annelijn KroesMr. van de dag is Annelijn Kroes (advocaat bij Dirkzwager advocaten). Zij mag zich sinds een paar dagen juridisch-spellingkampioen 2008 noemen, want zij is winnaar geworden van het JeeBeeDictee 2008. De tekst van het dictee kunt u downloaden.

Denkt u dat uw carrière door deze winst een nieuwe wending gaat nemen?

Of er een nieuwe wending komt weet ik niet, maar ik ben al gewaarschuwd door sectiegenoten dat meer nakijkwerk mijn kant op zal komen.

Waar bent u qua spelling de fout ingegaan?

Ik heb niet zo zeer fouten gemaakt in woorden als ‘dandyachtige’ of ‘androgyn uitziende legal counsel’, maar meer in ‘eruitzien’ dat helemaal aan elkaar geschreven moet worden en de-escalatie waarin geen trema wordt gebruikt maar een koppelteken. Het syndroom had ik toegeschreven aan Korsakov en niet, zoals het hoort, aan Korsakoff.

Wat waren de instinkers?

De instinkers zaten met name in de woorden die specifiek te maken hadden met de Nederlandse Zorgautoriteit, zoals Wet marktordening gezondheidszorg, Diagnose Behandeling Combinaties en AMM-verplichtingen.

Is Mr. nu met of zonder punt?

Mr. is een afkorting; na mr volgt een punt.

Wie is in uw juridisch bestaan uw bron van inspiratie?

Advocaten die, zelfs na jarenlange ervaring, elke zaak nog met net zo veel enthousiasme kunnen benaderen als hun eerste zaak.

Welk wetsartikel vindt u het mooist?

Daar kan ik geen keuze uit maken.

Welk wetsartikel het slechtst?

Artikel 6:11 lid 3 BW. Hoewel de vordering van de eiser op de gedaagde is verjaard kan de laatste daarop tegenover de medegedaagde geen beroep doen als de vordering van de eiser op de medegedaagde niet ook verjaard is. Hierdoor kan een verjaringstermijn die strekt tot bescherming van de eerste gedaagde eenvoudig worden omzeild.

Wat is het hoogtepunt uit uw juridische carrière?

Het winnen van het JeeBeeDictee 2008!

Welke juridische website raadpleegt u vaak?

www.legalintelligence.com.

Welk boek las u het laatst?

Het schervengericht van A.F.Th. van der Heijden. Beklemmend spannend vanaf het begin. Een aanrader voor wie zich niet laat afschrikken door meer dan 1000 pagina’s.

Met wie zou u een gevangeniscel willen delen?

Met Jochem Myjer. In gezelschap van iemand met zijn energieniveau en humor hoef ik niet bang te zijn om me te vervelen.

Weet u een goede Mr. van de Dag? Mail ons: redactie@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven