Mr. van de week: Wim Maas

Delen:

Wim MaasMr. van de week is Wim Maas (advocaat bij Banning Advocaten in Den Bosch). Maas is organisator van het eerste Nationale Kampioenschap Voetbal voor Advocatenkantoren (Meesterleague), dat 20 juni a.s. gehouden wordt.

Wat is het belang van dit toernooi?

Puur vermaak. Meer niet. Met de Dutch Football Lawyers – een voetbalteam bestaande uit advocaten afkomstig van verschillende advocatenkantoren – doen wij elk jaar mee met een internationaal advocatenvoetbaltoernooi. Iedereen beleeft daar altijd veel plezier aan. Een nationaal toernooi bestond helaas nog niet. Je hebt wel de Advolympics in Amsterdam, maar dat is alleen voor een aantal grotere Amsterdamse kantoren. Omdat ik het leuk vond om een toernooi te organiseren waar álle advocaten – ook van kleinere kantoren – aan mee kunnen doen, hebben wij de Meesterleague opgezet.

Stel we willen meedoen, wat kost het, wat krijgen we daarvoor en waar kunnen wij ons melden?

Alle advocatenkantoren zijn welkom. Het zou leuk zijn als we dit jaar de basis leggen voor een jaarlijks terugkerend evenement waaraan zo veel mogelijk kantoren kunnen deelnemen. De kosten zijn afhankelijk van welk pakket je neemt. Het basispakket kost EUR 375,-. Daarvoor krijg je een volledig georganiseerd voetbaltoernooi met een culinaire afsluiting. Voor EUR 875,- heb je het VIP-pakket. Dan krijg je onder meer als extraatjes: 100 consumpties per team, lunch, dinerbuffer, sportmassage, vers fruit gedurende de hele dag en een eigen afsluitbare kleedkamer. Aanmelden kan via www.meesterleague.nl.

Zijn vrouwen en/of vrouwenteams ook welkom?

Vrouwen zijn ook welkom. Graag zelfs. Tijdens een Best Friends Tournament met mijn oude werkgever De Brauw heb ik een team van Zweedse vrouwelijke advocaten de sterren van de hemel zien voetballen. Het spel van een aantal van die vrouwen was technisch zeer begaafd.

Vindt uw werkgever dit allemaal wel o.k.?

Banning vindt het vooral heel leuk en vaardigt zelf ook een team af om mee te dingen naar de eerste Meesterleague-cup. Gelukkig hebben mijn mede-bestuursleden van de Stichting Meesterleague, Mark Bakker (Van Tilburg & Beks) en mijn jongere broer Jan Maas (PriceWaterhouseCoopers), steun van een professioneel evenementenbureau (HV Productions), zodat we ook nog meer dan voldoende tijd over houden om onze clienten bij te staan.

Wie is in uw juridisch bestaan uw bron van inspiratie?

Hoewel deze steengoede advocaten hun vak op een totaal andere manier beoefenen, heb ik vooral van Constant van Nispen, Jako van Hees en Willem Hoyng veel geleerd.

Welk wetsartikel vindt u het mooist?

Artikel 2 lid van de Rijksoctrooiwet 195: Vatbaar voor octrooi zijn uitvindingen op alle gebieden van de technologie die nieuw zijn, op uitvinderwerkzaamheid berusten en toegepast kunnen worden op het gebied van de nijverheid. Vooral het nieuwheids- en inventiviteitvereiste leveren in mijn praktijk veel interessante vragen op waarbij ik steeds weer wordt gedwongen me te verdiepen in nieuwe technologieën.

Welk wetsartikel het slechtst?

De Databankenwet staat vol met (vrij technische) artikelen die steeds weer met veel moeite moet worden toegepast op een snel veranderende internetwereld.

Wat is het hoogtepunt uit uw juridische carrière?

Ik heb het goed naar mijn zin en ik doe leuke zaken, maar een echt hoogtepunt kan ik niet noemen.

Welke juridische website raadpleegt u vaak?

www.boek9.nl, dé bron voor elke intellectuele eigendomsrecht-jurist.

Welk boek las u het laatst?

Tijdens onze skivakantie heb ik het boek ‘Een Fractie van het Geheel’ van Steve Toltz gelezen. Een van het begin tot het eind boeiend en komisch boek over een zeer excentrieke Australische familie waarin alle zeden en gewoontes van onze tijd onder een vergrootglas worden gelegd.

Met wie zou u een gevangeniscel willen delen?

Met mijn vrouw Jolanda.

Weet u een goede Mr. van de Week? Mail ons: office@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven