Mr. van de woensdag: Claudia Bruins

Delen:

claudia-bruins.jpgMr. van de dag is Claudia Bruins (partner Van Iersel Luchtman Advocaten). Bruins, gespecialiseerd in het Nederlandse en Europese mededingingsrecht, heeft onlangs de overstap gemaakt naar Van Iersel Luchtman Advocaten. Voordat Claudia bij Van Iersel Luchtman aan de slag ging werkte ze voor zichzelf. Daarvoor werkte ze bij de NMa, Baker&McKenzie en Norton Rose.

Wat heeft u tot deze stap gezet?

Na een periode van 8 jaar in de Angelsaksische advocatuur in Amsterdam en Brussel en (daarvoor) 2 jaar NMa, ben ik per 1 mei 2007 voor mezelf begonnen. Ik zond mezelf op project basis uit aan advocatenkatoren en bedrijven. Dat liep heel goed. Ik merkte echter al snel dat ik de omgeving van een kantoor miste, waarin je deel uitmaakt van een sociaal netwerk en kan sparren met kantoorgenoten. Ik ben geen ‘einzelgänger’. Bovendien had ik de (stille) wens ooit nog eens ‘wonen en werken’ te combineren.

In welk opzicht gaat u erop vooruit?

Ik denk in alle opzichten. Partner zijn binnen een inspirerend en groeiend advocatenkantoor is natuurlijk fantastisch. Verder is mijn wens wonen en werken combineren nu vervuld. Ik woon op nog geen 10 minuten afstand van mijn kantoor (wat ik iedereen kan aanbevelen). Bovendien kreeg ik van de partners de kans geboden om de mededingingsrechtpraktijk op te zetten en vorm te geven naar eigen inzicht. Dat is een mooie en bij mij passende uitdaging.

In welk opzicht gaat u erop achteruit?

Ik heb nog niets ontdekt.

Wat kunt u betekenen voor uw cliënten?

Van Iersel Luchtman is een Brabants kantoor dat van oudsher veel mkb-klanten bedient. Toen de Mededingingswet 10 jaar geleden in Nederland in werking trad, zag je dat met name de grote bedrijven heel alert waren op naleving van de wet. Inmiddels is het bestaan van de wet ook goed doorgedrongen bij het midden- en kleinbedrijf. Ik wil graag onze klanten helpen om op een praktische wijze hun weg te vinden in het woud van de mededingingsrechtelijke do’s and dont’s.

Wie is in uw juridisch bestaan uw bron van inspiratie?

Ik heb met veel mensen samengewerkt en veel geleerd van een aantal mensen. Je eerste werkgever blijft je natuurlijk altijd bij. De (toen) d-g NMa de heer AW Kist heeft goed werk verricht met het op de kaart zetten van de NMa en de Mededingingswet in Nederland. Dat vind ik knap gedaan.

Welk wetsartikel vindt u het mooist?

Artikel 16 van de Grondwet.

Welk wetsartikel het slechtst?

Ik ken geen echt slechte wetsartikelen.

Wat is het hoogtepunt uit uw juridische carrière?

Ik ben een tijd advocaat geweest van een bouwbedrijf gedurende de ‘bouwfraude’ periode. Dit waren grote NMa-zaken en hectische tijden. De onderneming stond dagelijks op de voorpagina’s van de landelijke dagbladen. Ik heb hier in korte tijd veel geleerd in allerlei opzichten welke zich zeker niet beperken tot puur juridische.

Welke juridische website raadpleegt u vaak?

Ik kijk op dagelijkse basis naar de website van de NMa en de Europese Commissie (DG Concurrentie) en kijk regelmatig op rechtspraak.nl.

Welk boek las u het laatst?

Dat is enige tijd geleden. Ik denk ‘Authenticity’ van J. Gilmore and B. Jospeh Pine II.

Met wie zou u een gevangeniscel willen delen?

Met niemand. Ik houd te veel van het leven.

Weet u een goede Mr. van de Dag? Mail ons: redactie@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven