Next step ondernemen: upgrade je bedrijf met deze tips

Delen:

Nederlanders zitten niet graag stil. In de afgelopen jaren zijn er ontzettend veel bedrijven bijgekomen in ons land. Volgens recente cijfers van het CBS stijgt dit aantal zelfs nog steeds. Als bestaande organisatie betekent dit dat je te maken krijgt met meer concurrentie binnen de branche waarin je werkt.

Beschik je bijvoorbeeld over je eigen advocatenbureau? Of ben je werkzaam als notaris? Door actief bezig te gaan met de ontwikkeling van je bedrijf is de kans groot dat je je zakelijke zichtbaarheid én je klantenbestand vergroot. Denk aan werken met payroll en duurzaam ondernemen.

Personeelszaken uitbesteden door middel van payroll

Er zijn verschillende manieren om te werken aan de ontwikkeling van je bedrijf of organisatie. Feit is dat je in ieder geval niet stil mag blijven zitten; wil je op blijven vallen bij de (potentiële) klant. Helaas hebben we momenteel te maken met een groot personeelstekort in Nederland. In alle branches is er sprake van een tekort, wat betekent dat veel bedrijven geen tijd en ruimte vrij hebben om te steken in verdere ontwikkeling.

Wanneer dit je bekend voorkomt, is het aan te raden om tóch verder te denken. Je kunt bijvoorbeeld bepaalde zaken uitbesteden, zoals je personeelszaken en je administratie. Dat is mogelijk op basis van payrolling waarbij je een samenwerking aangaat met een payrollbedrijf dat voor jou geschikt personeel heeft. De arbeidsovereenkomst van de medewerker is afkomstig van het payrollbedrijf en jij bepaalt het salaris terwijl je onderneming in ontwikkeling blijft. Ideaal!

Optimale veiligheid garanderen van je bedrijf met ISMS tool

Je bedrijf upgraden en verder ontwikkelen gaat nog verder dan bepaalde zaken uitbesteden. Zo is het alsnog van belang om een stevige basis te hebben. Pas daarna kun je verder groeien. Hoe zit het bijvoorbeeld met de informatiebeveiliging binnen het bedrijf? Wordt de privacy van medewerkers, partners en klanten voldoende beschermd? Voor zowel de mensen die bij je werken als de klanten die je hebt is het noodzaak dat je alle gegevens op de juiste manier verzamelt én beschermt.

Doe je dat niet dan kunnen potentiële klanten en/of partners ervoor kiezen om niet met je in zee te gaan. Dat is uiteindelijk van invloed op de levensvatbaarheid van je onderneming. Investeer daarom in een zogeheten ISMS tool. ISMS staat voor Information Security Management System en betreft een dynamisch systeem dat constant wordt herzien en verbeterd. Medewerkers krijgen bijvoorbeeld cursussen om veilig om te gaan met wachtwoorden en ook het management moet up to date zijn. Op die manier is een ISMS tool ook nog eens goed voor het optimaliseren van de onderlinge samenwerking.

Maak impact met een groene bedrijfsvoering

Hebben we het over de ontwikkeling van een bedrijf dan hebben we het over een blik op de toekomst. Wanneer je met je onderneming wil groeien, is het aan te raden om alvast een stapje verder te gaan. Kijken we bijvoorbeeld wat er voor nu belangrijk is en wat alleen maar belangrijker gaat worden dan is dat duurzaamheid. Uit onderzoek van MilieuCentraal blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders duurzamer wil leven sinds de coronacrisis. Daar moet je als ondernemer goed op in spelen. Klanten kiezen namelijk vaak sneller voor een bedrijf dat iets aan duurzaamheid doet dan voor een bedrijf dat dit niet doet.

Er zijn verschillende manieren om hierop in te spelen. Kijk bijvoorbeeld eens goed naar het pand waarin je werkt en neem energiebesparende maatregelen. Laat de complete boel goed isoleren zodat de warmte in de zomer buiten blijft en in de winter binnen blijft. Investeer ook in zonnepanelen en eventueel een warmtepomp voor groene energie. Werk daarnaast samen met groene bedrijfspartners in de logistiek en andere branches waarmee je samenwerkt en kijk eens goed naar duurzame projecten die je kunt steunen vanuit zakelijk oogpunt.

Investeer in een veilige en inclusieve werkomgeving

Tot slot komen we nog even terug bij je personeel: hoe zit het met de sfeer op de werkvloer? Om ervoor te zorgen dat mensen bij je bedrijf blijven werken, moet je investeren in je personeel. Naast het investeren in een ISMS tool kun je kiezen voor teambuilding-uitjes, workshops en andere activiteiten om een betere onderlinge band tussen werknemers te krijgen.

Hierbij moet er ook goed gekeken worden naar de inclusiviteit van de werkomgeving. Het is  belangrijk om daar actief in te investeren. De tijd van de teams vol witte mannen van middelbare leeftijd is écht voorbij. Ga voor een diverse groep mensen met verschillende achtergronden, diverse doelen en verschillende voorkeuren. Met een diverse groep bereik je gegarandeerd meer dan wanneer de neuzen dezelfde kant op staan. Bij personeel via payroll kun je hier overigens ook op letten.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven