NEXTmatters en AFAS Online: een succesvol koppel

Delen:

NEXTmatters koppelt voor de financiële administratie bewust met een extern pakket: AFAS Online. Immers, NEXTlegal is goed in het maken van software voor advocaten, waar AFAS Online een kei is in het ontwikkelen van software voor de financiële administratie. Met als pluspunt dat deze software ook nog eens uitstekende integratiemogelijkheden heeft. Wat is de meerwaarde van deze integratie voor NEXTmatters gebruikers?

Actuele financiële gegevens inzien

Met ruim 12.000 klanten is AFAS een stabiele partner met brede kennis van alle financiële processen. Dit uit zich in intuïtieve software. In combinatie met de data afkomstig uit NEXTmatters biedt deze koppeling diverse voordelen. Zo is het voor alle juridische gebruikers een pluspunt dat zij altijd de actuele financiële gegevens van de dossiers waaraan zij werken kunnen inzien. Voor boekhouders, andere financiële professionals en de directie is vooral het gebruiksgemak van AFAS Online een pré. Realtime rapportages zijn in een mum van tijd gemaakt.

Live koppeling AFAS Online en NEXTmatters

De integratie tussen AFAS Online en NEXTmatters is zeer uitgebreid: alle financiële bewegingen op het dossier die in AFAS Online worden vastgelegd zijn direct in NEXTmatters zichtbaar. NEXTmatters is de bron voor nota’s en declaraties. Deze worden via een live koppeling in de administratie geïmporteerd waarna de financiële afwikkeling verder in AFAS Online plaatsvindt. Denk hierbij aan het verwerken van betalingen en aanmaningen etc. Indien een factuur wordt betaald is dit direct in NEXTmatters zichtbaar. Hetzelfde geldt voor ontvangen of uitbetaalde derdengelden. Onder het tabblad ‘Financieel|derdengelden’ kunnen gebruikers alle financiële mutaties in het dossier inzien. Op relatieniveau zijn de relevante financiële mutaties uiteraard ook inzichtelijk.

Tweerichtingsverkeer

De integratie werkt in beide richtingen: wanneer een verschot (bijvoorbeeld een nota van een tolk of griffierecht) in de financiële administratie wordt geboekt, dan is dit direct te zien in NEXTmatters. Dit verschot kan, indien gewenst, zelfs automatisch aan de nota worden toegevoegd. Door slim gebruik te maken van de mogelijkheden die AFAS Online en NEXTmatters gezamenlijk bieden is het zelfs mogelijk dat AFAS Online bij het verwerken van het bankafschrift een dossiernummer herkent en direct het bedrag aan het juiste dossier koppelt. Handmatige invoer bij het verwerken van derdengelden wordt daarmee tot wel 80% verminderd.

Meerdere vestigingen? Geen probleem. Kantoren kunnen indien nodig voor elke vestiging een eigen administratie aanmaken. Deze verschillende administraties kunnen direct vanuit NEXTmatters gekoppeld worden. Meerdere vestigingen in een administratie? Ook dat is geen probleem. In combinatie met Zenvoices voor het scannen en herkennen van inkoopfacturen wordt handmatige invoer in de financiële administratie steeds meer een beeld uit het verleden.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven