Neyruus Moalim (Windt Le Grand Leeuwenburgh): maak vooral keuzes vanuit je intrinsieke motivatie

Starter van de week is Neyruus Moalim. “Vanaf de eerste dag ben ik intensief betrokken bij uiteenlopende zaken. De lijnen binnen het team zijn kort, waardoor je veel leert van ervaren advocaten.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Neyruus Moalim werkt sinds september 2020 bij Windt Le Grand Leeuwenburgh advocaten in Rotterdam op de sectie IE- en geneesmiddelenrecht. In 2019 heeft Neyruus haar tweede master in de afstudeerrichting Intellectual Property Law cum laude afgerond aan de Queen Mary University of London. In maart 2021 gaat zij starten met de beroepsopleiding.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
In eerste instantie heb ik mij tijdens mijn studietijd breed georiënteerd. Nadat ik wist dat ik mij vooral wilde gaan specialiseren op het gebied van het intellectuele eigendomsrecht en het geneesmiddelenrecht, heb ik mijn pijlen gericht op kantoren die zaken behandelen in deze rechtsgebieden. Van die kantoren heb ik allerlei activiteiten bijgewoond, zoals bedrijfsdiners en kantoorbezoeken. Daarnaast heb ik stagegelopen en werkervaring opgedaan bij een kantoor gespecialiseerd in life sciences.

Waarom heb je voor Windt Le Grand Leeuwenburgh gekozen?
Windt Le Grand Leeuwenburgh advocaten is een snelgroeiend kantoor met zeer ervaren advocaten, die toonaangevende zaken behandelen. De afdeling IE- en geneesmiddelenrecht sprak mij in het bijzonder aan, omdat het mij de mogelijkheid geeft om me op twee verschillende rechtsgebieden, die tevens sterk met elkaar verweven kunnen zijn, te ontwikkelen. Ook kreeg ik na een aantal gesprekken een zeer positieve indruk van het kantoor. Die eerste indrukken zijn nu ik hier werk ook bevestigd. De lijnen zijn kort binnen het team, waardoor je veel leert van ervaren advocaten.

Hoe is het om je eerste baan te beginnen tijdens de coronacrisis?
Het is natuurlijk jammer dat je niet even kan binnenlopen bij kantoorgenoten. Gelukkig beginnen wij de werkdag altijd met een kort telefonisch werkoverleg. Op deze manier heb je dagelijks contact met de hele sectie. Verder krijg ik alle ruimte om op afstand te kunnen sparren met kantoorgenoten, dus qua begeleiding kom ik niks tekort.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
In een korte periode heb ik veel geleerd, omdat ik al vanaf de eerste dag intensief betrokken ben bij uiteenlopende zaken. De meest recente en tot nu toe leukste ervaring is dat ik zelfstandig (uiteraard onder begeleiding) een beroepschrift mocht opstellen tegen een beslissing van het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Maak vooral keuzes vanuit intrinsieke motivatie en niet alleen vanuit de gedachte dat iets goed op je cv staat. Op deze manier onderscheid je jezelf van anderen en dan doe je ook nog eens datgene waarvan je energie krijgt. Daarnaast is het van essentieel belang om je thuis te voelen op kantoor. Je moet je vrij kunnen voelen om volledig jezelf te zijn en vraagstukken vanuit je eigen perspectief te beredeneren. Dit is overigens ook in het belang van het kantoor, omdat het voor meer vernieuwing en creativiteit kan zorgen.

Als je een paar dagen in quarantaine zou moeten gaan, met wie (jurist of bekend iemand) zou je dan ‘opgesloten’ willen zitten, en waarom?
Michelle Obama.  Zij is niet alleen een icoon die moeilijke onderwerpen zoals raciale- en genderongelijkheid in Amerika bespreekt, maar ze is tevens als advocaat gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht. Het is indrukwekkend hoe zij met haar intelligentie, gevoel voor humor en sterke veer- en overtuigingskracht allerlei tegengeslagen en maatschappelijke beperkingen weet te overwinnen. Ik luister graag naar haar podcast en haal daar veel inspiratie uit.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top