Nieuwe afleveringen podcast SSR Meestervertellers

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Is de intelligente lockdown in Nederland wel zo intelligent? Waarom botsen de corona-maatregelen met het recht op demonstratie? Is de spoedwet Covid-19 een beperking van onze grondwet? Waren de mensenrechten wel voldoende beschermd tijdens de uitbraak?

In een speciale corona-serie van de podcast SSR Meestervertellers komen hoogleraren aan het woord om vanuit de juridische aspecten, feit en fictie te onderscheiden.

Afleveringen

Hoogleraren Jan Brouwer en Jon Schilder zien de overheid een nationale crisis bestrijden met regionale noodverordeningen. In een extra lange aflevering onderzoeken ze of met deze noodverordeningen de grondwet niet opzij wordt gezet.

Is de Nederlandse lockdown wel zo intelligent? Als hoogleraar Law and society begon Benjamin van Rooij half maart met een internationaal onderzoek naar de naleving van de maatregelen die zijn genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Anderhalvemetersamenleving? Hoe moet dat als je met zijn tweeën in één cel zit? Sonja Meijer, hoogleraar Penitentiair recht gaat in op de vraag hoe de corona-maatregelen zich verhouden tot de rechten van gedetineerden.

Robine de Lange is naast president van de rechtbank Rotterdam ook voorzitter van de regiegroep Innovatie. Ze bespreekt verschillende innovatie projecten en vertelt hoe de huidige corona-crisis heeft haar een nieuwe kijk op innovatie en op de veranderkracht binnen de Rechtspraak heeft gegeven.

Luister en abonneer je op onze podcast

Alle afleveringen van SSR Meestervertellers beluister je waar en wanneer je wilt via de podcast apps, Spotify, iTunes, of via ssr.nl/podcast. Wil je geen aflevering missen? Abonneer je dan.

Maak van je reistijd inspiratietijd!

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten.

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl