Nieuwe bedrijfsauto’s aanschaffen via financial lease

Delen:

Als organisatie kun je mogelijk niet zonder bedrijfsauto’s. Je wilt het voor collega’s zo makkelijk mogelijk maken om zich te verplaatsen tussen verschillende vestigingen, klanten en leveranciers. Niet altijd heb je als manager voldoende kapitaal beschikbaar om een bedrijfsauto direct uit eigen zak te financieren. Passend alternatief voor het kopen van een auto is de keuze voor financial lease voor zzp’ers, mkb’ers en grote organisaties. Bij financial lease wordt het voertuig maandelijks voor een deel afbetaald. Aan het eind van de looptijd van het leasecontract ben je als organisatie eigenaar van het voertuig. Het maakt dat financial lease verschilt van operational lease, waarbij je de auto feitelijk huurt van de leasemaatschappij. Bij het verlopen van het contract lever je de bedrijfswagen weer in.

Voordelen van de keuze voor financial lease 

Financial lease voor zzp biedt vergelijkbare voordelen, als de keuze voor financial lease biedt aan managers van een grote organisatie. Een startende ondernemer wil diens startkapitaal zo min mogelijk verbruiken voor investeringen, die niet direct invloed hebben op de omzet van diens bedrijf. Voor managers van grote organisaties kan een vergelijkbaar standpunt gelden; zij zetten het beschikbare budget liever in voor het uitbreiden van de productiecapaciteit, het aannemen van nieuw personeel of bijvoorbeeld het uitbreiden van de marketingactiviteiten. Het zijn investeringen die direct bijdragen aan de omzet en daarmee groei van de organisatie. Door voor financial lease te kiezen, worden de kosten uitgesmeerd over een langere periode. Een grote investering vooraf is als gevolg daarvan niet noodzakelijk. 

Volledige flexibiliteit bij financial lease 

Niet alleen hoeft het beschikbare budget nauwelijks te worden aangesproken om een bedrijfsauto aan te kunnen schaffen. Ook profiteer je als manager van een grote mate van flexibiliteit. De flexibiliteit zit hierbij onder meer in het aanbod aan bedrijfswagens. Kies je voor een relatief groot model stationwagen? Ga je voor een kleine, duurzame en zuinige compacte stadsauto? Wellicht heb je een kleine bus nodig om je medewerkers hun gereedschap mee te kunnen laten nemen? De flexibiliteit zit echter niet uitsluitend in het brede aanbod aan bedrijfswagens. Daarbij kun je de financiële samenstelling van het contract grotendeels zelf bepalen. 

Kijk zelf eens op de website van een aanbieder van financial lease. Je vindt hier vaak een rekentool, waarmee je kunt berekenen wat de kosten zullen zijn van de keuze voor financial lease voor jouw organisatie. Tevens vind je er het aanbod aan beschikbare bedrijfswagens. 

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven