Niki Rossing (Allen & Overy LLP) doet wat ze leuk vindt

Delen:

Starter van de week is Niki Rossing. “Tijdens je studententijd heb je zeeën van tijd. Hoewel ik naast mijn bestuursfuncties en commissietaken ook van het studentenleven heb genoten, heb ik niet vaak stilgestaan bij de vrijheid die je als student hebt.”

Niki Rossing (25) is op 14 augustus 2019 beëdigd als advocaat. Sinds september werkt ze bij Allen & Overy LLP bij de praktijkgroep Banking. Ze is in december 2018 afgestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen waar zij de Duale Master Onderneming & Recht heeft afgerond.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Ik ben begonnen met een bachelor Bedrijfskunde. Een juridische richting heb ik niet eens overwogen. Tijdens het invullen van mijn vrije keuzeruimte voor Bedrijfskunde kwam ik met het recht in aanraking. Ik was meteen verkocht! Na het behalen van mijn bachelor Bedrijfskunde stortte ik me vol enthousiasme op een bachelor Rechten. Het recht was op het eerste gezicht duidelijk en toepasbaar, maar bleek ook te kunnen leiden tot interessante discussies. Toen ik tijdens mijn master stage ging lopen bij een groot Zuidas-kantoor wist ik het zeker: ik wilde advocaat worden.

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Het was voor mij niet vanaf het begin duidelijk dat ik advocaat wilde worden. Mijn motto is daarom vooral geweest: doen wat ik leuk vind. Zo heb ik tijdens mijn studietijd van alles gedaan: van vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika tot het organiseren van een tweedaagse naar Hamburg. Zeker niet alles hield verband met het recht, maar ik denk dat het belangrijkste is dat je enthousiast en vol passie over je ervaringen kunt vertellen.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Ik werk aan een grote financiering waarbij meer dan tien jurisdicties betrokken zijn. Ik onderhoud in die zaak contact met de verschillende local counsels. Naast dat dit een hele interessante zaak is, is het ook een fantastische uitdaging omdat het mijn taak is om de lijnen in de verschillende landen op het juiste moment bij elkaar te brengen. Dat ik een deel van deze local counsels kan ontmoeten tijdens Banking University (een trainingsweek voor jonge A&O Banking-advocaten in Londen) maakt het nog leuker!

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Na mijn studie heb ik een aantal maanden gereisd en dat was een geweldige ervaring. Achteraf had ik nog wel meer kansen willen nemen om op de bonnefooi op pad te gaan en bijzondere nieuwe stukjes van de wereld te ontdekken. Gelukkig is het nog niet te laat om dat te doen.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Over vijf jaar hoop ik nog steeds bij A&O bij de Banking-praktijk te werken. Ik hoop dat ik dan veel ervaring heb opgedaan met verschillende financieringsvormen en dat ik al deze kennis en ervaring kan gebruiken voor een secondment bij een buitenlands A&O-kantoor.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Wat ik leuk vind aan Allen & Overy is dat mensen heel toegankelijk en behulpzaam zijn. Iedereen is altijd bereid een extra stapje te zetten. Dat maakt het een mooie combinatie van harde werkers, slimme koppen en een ontzettend fijne en gezellige werksfeer!

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven