Nikki Janssen (Boels Zanders) heeft zich vooraf breed georiënteerd

Starter van de week is Nikki Janssen. "Tijdens mijn opleiding heb ik mij breed georiënteerd. Zo ben ik werkzaam geweest als buitengriffier bij de rechtbank Limburg (sector bestuursrecht) en heb ik stage gelopen bij een gemeente en een advocatenkantoor."

Delen:

Nikki Janssen (24) is op 27 augustus 2020 beëdigd als advocaat en werkt bij Boels Zanders Advocaten in Maastricht. Zij studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Maastricht waar zij in 2019 de masteropleiding Nederlands recht, profielen staats- en bestuursrecht en strafrecht, cum laude afrondde. In september 2020 is zij gestart met de beroepsopleiding.

Je hebt je breed georiënteerd op de arbeidsmarkt.
Ja, door de ervaringen die ik daarbij heb opgedaan, ben ik erachter gekomen dat mijn hart ligt bij de advocatuur en dan in het bijzonder bij de bestuursrechtpraktijk.

Waarom heb je voor Boels Zanders Advocaten gekozen?
De brede commerciële bestuursrechtpraktijk van Boels Zanders Advocaten, variërend van advisering en procesvoering op het gebied van omgevingsrecht, openbaarheid van bestuur en overheidsaansprakelijkheid, spreekt me erg aan. Het kantoor biedt niet alleen een hoge mate van professionaliteit, maar er heerst ook een sterke teamspirit. Binnen kantoor ligt niet alleen de focus op de eigen specialisatie, maar wordt er ook samengewerkt in verschillende ‘teams’ op het gebied van bijvoorbeeld onderwijs, zorg en food & agri. Op deze manier worden kennis en ervaring gebundeld, hetgeen de juridische kwaliteit ten goede komt.

Hoe is het om als starter je werk goed te willen doen tijdens de coronacrisis?
Ik ben sinds december 2019 werkzaam bij Boels Zanders Advocaten,  dus nog net voordat de coronacrisis begon. Ik heb dan ook geluk gehad dat ik de eerste paar maanden gewoon op kantoor heb kunnen werken. Even bij een kantoorgenoot langslopen om te sparren, zit er nu helaas niet meer in. In de plaats daarvan zijn er nu wekelijks virtuele contactmomenten, waarbij we elkaar op de hoogte houden van onze weekplanning en de ‘ins en outs’ van nieuwe dossiers. Ook een virtuele borrel kan daarbij niet ontbreken!

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Dat is het moment waarop ik mijn eerste eigen dossier kreeg en dit van A tot Z zelf mocht doorlopen.

En valt er ook iets tegen?
Kantoorgenoten hebben het na jaren nog steeds over de legendarische avonden die zij hebben beleefd tijdens de opleidingsdagen in Woudschoten. Vanwege de coronacrisis zat dit er voor de advocaat-stagiaires van mijn lichting helaas niet in.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Oriënteer je zo breed mogelijk door meerdere stages te lopen. Vaak blijkt dat bepaalde rechtsgebieden in de praktijk interessanter zijn dan je in eerste instantie verwacht. Verder raad ik het aan om nevenactiviteiten te verrichten, zoals vrijwilligerswerk bij een wetswinkel. Ik heb daar veel van geleerd. En tot slot: blijf vooral jezelf en volg je hart!

Als je een paar dagen in quarantaine zou moeten gaan, met wie zou je dan ‘opgesloten’ willen zitten?
Door de coronacrisis is het helaas niet meer mogelijk om culinair te genieten buitenshuis. Ik zou dan ook graag met chef-kok Massimo Bottura ‘opgesloten’ willen zitten, zodat hij me de finesses van de Italiaanse keuken kan leren en ik zelf een sterrenmaaltijd op tafel kan zetten. 

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven