Nikky van Triet (BarentsKrans) over de uitdaging van de cassatieadvocatuur

Overstapper van de week is Nikky van Triet. Van Triet is afkomstig van Van der Feltz advocaten en is per 1 juli als cassatieadvocaat overgestapt naar BarentsKrans. Van Triet is gespecialiseerd in het overheidsprivaatrecht en de civiele cassatiepraktijk.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Met de voltooiing van mijn proefschrift en daarmee het naderende einde van mijn tijd aan de Radboud Universiteit begon het nadenken over hoe ik de advocatuur weer voltijd wilde oppakken. Ik heb het altijd zeer naar mijn zin gehad op mijn vorige kantoor en heb daar dankzij de brede advies- en procespraktijk zowel binnen het civiele recht als het bestuursrecht ontzettend veel geleerd. Het was echter tijd voor een nieuwe uitdaging. In het bijzonder wilde ik mij graag meer toeleggen op de cassatieadvocatuur. BarentsKrans zocht een advocaat voor haar gerenommeerde cassatiepraktijk, ik wist direct dat dit een kans was die ik moest grijpen. Ik zie er enorm naar uit om in een hecht team van cassatieadvocaten te werken aan mooie zaken. 

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor?
Zeker! Niet alleen geniet ik van de prachtige locatie aan het Lange Voorhout in het door mij zo geliefde Den Haag, ook ben ik vol enthousiasme ontvangen door mijn nieuwe kantoorgenoten en liggen er inmiddels interessante zaken op mijn bureau. Ik had mij geen fijnere start kunnen wensen. Na een half jaar dat in het teken stond van het afronden van mijn proefschrift, is het erg fijn om weer dagelijks collega’s te zien. 

Wat maakt de (cassatie)advocatuur zo leuk?
De dagelijkse inhoudelijke uitdaging is wat de cassatieadvocatuur zo boeiend maakt; de vele vraagstukken die voorbij komen op het gebied van zowel het procesrecht als het materiële recht. Er ligt weliswaar al een heel procesdossier als de zaak bij mij belandt, maar vervolgens is het telkens opnieuw goed nadenken over de vraag waarom een hofuitspraak niet of juist wel klopt. Toegegeven, het aanlopen tegen een artikel 81 RO is zeker niet inspirerend, maar dat maakt de smaak van een geslaagd cassatieberoep extra zoet.

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur gekozen had?
Naast mijn studie rechten heb ik ook klassieke talen gestudeerd. Een heel andere studie waarbij het klassieke Grieks en Latijn vanuit taalkundig, cultureel en geschiedkundig perspectief wordt bezien. Het heeft mij veel geleerd over het bestuderen en analyseren van teksten. Met het praten en nadenken over syntax, geschiedenis en mythen uit de klassieke oudheid had ik vast ook een mooi beroep kunnen vinden.

Wat staat er hoog op uw professionele wensenlijstje?
Volgend jaar hoop ik mijn proefschrift over overheidsaansprakelijkheid wegens een schending van gerechtvaardigd vertrouwen te verdedigen. Ik zie er enorm naar uit om mijn promovenda-tijd op feestelijke wijze af te sluiten in Nijmegen

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven