Online talkshow over dark patterns en behavioral design video games

Behavioral design in video games, dark patterns en oneerlijke handelspraktijken. Daarover praat Simone van der Hof in een online talkshow van de Universiteit van Leiden. Van der Hof is wetenschappelijk directeur en hoogleraar Recht en de Informatiemaatschappij aan deze universiteit.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
(foto: Depositphotos-Adriaticphotos)

Simone van der Hof werkt samen met Tony van Rooij, van het Trimbos Instituut, en Max Birk, van de TU Eindhoven, en in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, aan een onderzoek in het kader van behavioral design in video games. Het onderzoek “gaat over ontwerpkeuzes in online games die ons gedrag in positieve en negatieve zin kunnen beïnvloeden. Denk bij het laatste ook aan zogeheten dark patterns (trucs om de gamer iets te laten doen wat deze niet wilde zodat game aanbieder geld verdient). Veel van deze dark patters zijn oneerlijke handelspraktijken”, zo vertelt de Leidse universiteit op haar site. Op 7 oktober 2021 vertelde Simone van der Hof hierover in een online talkshow van Universiteit Leiden tijdens de Dutch Media Week.

Je kunt de talkshow hier bekijken.

 

 

 

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Gemeente Pijnacker-Nootdorp zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top