Online talkshow over dark patterns en behavioral design video games

Behavioral design in video games, dark patterns en oneerlijke handelspraktijken. Daarover praat Simone van der Hof in een online talkshow van de Universiteit van Leiden. Van der Hof is wetenschappelijk directeur en hoogleraar Recht en de Informatiemaatschappij aan deze universiteit.

Delen:

(foto: Depositphotos-Adriaticphotos)

Simone van der Hof werkt samen met Tony van Rooij, van het Trimbos Instituut, en Max Birk, van de TU Eindhoven, en in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, aan een onderzoek in het kader van behavioral design in video games. Het onderzoek “gaat over ontwerpkeuzes in online games die ons gedrag in positieve en negatieve zin kunnen beïnvloeden. Denk bij het laatste ook aan zogeheten dark patterns (trucs om de gamer iets te laten doen wat deze niet wilde zodat game aanbieder geld verdient). Veel van deze dark patters zijn oneerlijke handelspraktijken”, zo vertelt de Leidse universiteit op haar site. Op 7 oktober 2021 vertelde Simone van der Hof hierover in een online talkshow van Universiteit Leiden tijdens de Dutch Media Week.

Je kunt de talkshow hier bekijken.

 

 

 

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven