Ook beursgangen ASR en Basic-Fit door NautaDutilh begeleid

Delen:

Met de beursgangen van verzekeraar ASR en fitnessketen Basic-Fit op 10 juni komt het totale aantal nieuwkomers in 2016 aan de Amsterdamse beurs uit op zes; vijf van deze transacties werden door NautaDutilh begeleid: naast ASR en Basic-Fit waren dat Sif, ForFarmers en Coca-Cola European Partners. ‘Dit bevestigt onze leidende positie als public M&A kantoor,’ aldus  Erik Geerling, bestuursvoorzitter van NautaDutilh.

‘We zijn ongelooflijk trots dat we een aantal grote ECM zaken hebben mogen begeleiden voor onze cliënten dit voorjaar,’ aldus partners Petra Zijp en Leo Groothuis, deal captains in een aantal van deze transacties.

‘Stuk voor stuk zijn dit bijzondere deals geweest. Voor elke cliënt is een ECM transactie een mijlpaal in de geschiedenis, of het nu gaat om een IPO, een re-IPO of een claimemissie. Het is per definitie een uitdaging en een mooie kans om een cliënt te begeleiden bij zulke ingrijpende transacties en het biedt ons de gelegenheid om de kracht van ons kantoor, namelijk de samenwerking tussen alle disciplines, te laten zien. Er is door heel veel mensen binnen kantoor ongelooflijk hard aan deze zaken gewerkt.’

ASR, bekend van merken als Ditzo, De Amersfoortse, Ardanta  en Europeesche Verzekeringen, kwam door de nationalisatie van ABN AMRO en de Nederlandse onderdelen van de  Fortis groep in 2008 in handen van de staat. De overheid verkoopt ASR in delen aan beleggers. De maximaal 40 procent van de aandelen die met de beursgang is verkocht, heeft de staat tot 1,1 miljard euro opgeleverd. De aandelen werden internationaal aangeboden aan institutionele en particuliere beleggers in Nederland en via een private plaatsing aan bepaalde (gekwalificeerde) institutionele beleggers. 
Basic-Fit ontving ongeveer 350 miljoen euro voor nieuw uitgegeven aandelen na aftrek van kosten. Verder ontvingen enkele aandeelhouders bruto ongeveer 30 miljoen euro (vóór uitoefening van de overtoewijzingsoptie) door verkoop van een gedeelte van hun aandelen. Basic-Fit,  de grootste “value-for-money” fitnessclub operator in Europa gemeten naar het aantal sportscholen, zal de opbrengsten gebruiken om een gedeelte van de huidige schuldpositie te herfinancieren en om aandeelhoudersleningen af te lossen.

Eerder dit jaar begeleidde NautaDutilh al de claimemissie van Delta Lloyd, de emissie van Core Laboratories en de re-IPO van Van Lanschot certificaten door Delta Lloyd;  ook adviseerde het internationale advocatenkantoor bij de IPO van Merus op Nasdaq en TNT ‘s de-listing van de Amsterdamse beurs.

 

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven