Ook de UvA zet de knop om: 19 graden

De oorlog in Oekraïne en de noodzaak om klimaatverandering tegen te gaan deed de Rijksoverheid onlangs besluiten de temperatuur in hun gebouwen op 19 graden te zetten. De UvA besloot hieraan mee te doen.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

De temperatuur in de gebouwen van de UvA wordt geleidelijk verlaagd. Zo kan iedereen aan de temperatuur wennen. Door de thermostaat lager te zetten, zegt de universiteit uiteindelijk 15 procent warmteverbruik te besparen. “Om onze CO2-uitstoot terug te dringen werken we al langer aan het uitfaseren van aardgas”, vertelt de universiteit. “Zo is het Science Park in 2025 volledig aardgasvrij, de Roeterseilandcampus in 2030 (maar we lopen voor op schema) en wordt er op de binnenstadscampus na de renovatie alleen gas gebruikt voor piekbelasting, maar is ook die campus in 2040 volledig aardgasvrij.” En dat is nog niet alles. In dit white paper vertelt de UvA over nog meer verduurzamingsplannen.

Wil jij ook energie én welllicht ook geld besparen? Bekijk hier de tips van de overheid: Zet ook de knop om.

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top