Support services

Op zoek naar talent voor jouw bedrijf? Let hier dan op

Wanneer je op zoek bent naar professionals die bij jouw bedrijf passen, kan zijn dat je het niet altijd bij het juiste eind hebt als bedrijf. Maar hoe kan dat nou eigenlijk gebeuren terwijl er tegenwoordig zoveel goede professionals zijn die direct aan de slag kunnen bij bedrijven. Misschien komt het door de ouderwetse manier van het aannemen van sollicitanten. De laatste jaren zijn er nogal wat zaken veranderd ten aanzien van solliciteren. Mede dankzij de technologie zijn er andere en meer mogelijkheden om als bedrijf nieuwe potentiële professionals te binden aan je bedrijf. Professionals willen zichzelf te onderscheiden, dit doen ze met een CV die meegaand is met de tijd. Maar is een professionele CV genoeg tegenwoordig? Het antwoord daarop is, absoluut niet. In het praktijk blijkt dus vaak dat de bedrijven toch niet de goede match kunnen vinden en dat komt namelijk doordat ze niet verder kijken dan alleen een CV.

‘Hire people, not skills’

Veel succesvolle bedrijven stappen over naar het nieuwe manier van werving en selectie. Die bedrijven kijken namelijk voorbij de CV en letten meer op de dingen wat ze niet direct van het CV kunnen aflezen. Dingen zoals persoonlijkheid, ambities en drijfveer van een sollicitant. Als het bedrijf denkt dat er een klik is, brengt het de kandidaat vervolgens in contact met een medewerker die past bij het kennisgebied van de kandidaat en volgt de uitnodiging voor een kennismaking. Deze aanpak past helemaal in de gedachte ‘Hire people, not skills’: skills kunnen worden aangeleerd, maar je basishouding en je passie niet. Wil je als bedrijf aan goede professionals komen, neem dan deze punten mee in het sollicitatieproces.

Senior posities invullen

Als je een executive aanneemt, dan heb je bepaalde verwachtingen van je sollicitanten. Bij het werven voor een juniorfunctie heb je veel meer flexibiliteit omdat je je nieuwe medewerker in de loop der tijd kunt vormen. Maar bij het werven op executive niveau heb je die luxe niet. Je moet er echt voor zorgen dat je iemand kunt selecteren die direct up en running is. Een externe bureau kan jou helpen bij het vinden van de juiste executives. Op die manier kan men bijvoorbeeld via een Executive search bureau de juiste mensen voor jou op een rij zetten. Deze kunnen helpen met de werving en selectie van talenten voor jouw bedrijf.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

Webmeester

Webmeester

Recente vacatures

Recente vacatures