Overstap van de week: Margreet Ruijgrok

Delen:

Margreet Ruijgrok

Overstap van de week is Margreet Ruijgrok, die als partner per 1 januari 2017 de overstap maakt van Advocatenkantoor Ruijgrok naar Van Hilten Advocaten & Mediators (voorheen Van Hilten de Vries van Ruitenbeek  Advocaten & Mediators). Ruijgrok is een ervaren mediator en  heeft jarenlange (proces)ervaring op het gebied van het familierecht in brede zin en erfrecht.

Waarom deze overstap?

Het leek mij leuk om opnieuw in een groter verband te werken, maar het is niet eenvoudig om inspirerende, gelijkgestemde vakgenoten te vinden waarmee je een team wilt vormen. Met de advocaten van Van Hilten is er een klik. Ik ben ervan overtuigd dat onze samenwerking een succes wordt voor onszelf en onze cliënten.

Met welke professionele eigenschap gaat u het verschil maken bij Van Hilten?

Ik draai bijna 30 jaar mee in de advocatuur. Met mijn ruime proceservaring op het gebied van familie- en erfrecht en mijn uitgebreide ervaring als mediator zal ik het verschil maken.

Met welke persoonlijke eigenschap gaat u het verschil maken bij Van Hilten?

Mijn aanpak van zaken kenmerkt zich door een daadwerkelijke interesse in de cliënt. Ik ga gestructureerd te werk en help mijn cliënten hiermee de vaak moeilijkste periode van hun leven door te komen. Ik ben gewend om complexe zaken, al dan niet met ondernemers, aan te pakken en tot een goed eind te brengen.

Wat maakt het familierecht zo interessant?

Als familie- en erfrecht advocaat kun je veel betekenen voor mensen in de privésfeer. De problemen die mensen aan je voorleggen, beheersen hun leven. Ze staan ermee op en gaan ermee naar bed. In zulke situaties help ik mensen graag om hun leven weer op de rails te krijgen. Dat geeft mij veel voldoening.

Wie is uw voorbeeld in uw vakgebied en waarom?

Emma Kostense, een van de partners met wie ik ga samenwerken. Zij is een uitmuntende familierecht-advocaat en een rasondernemer. Die combinatie kom je in het familierecht niet vaak tegen. Ook al ben ik zelf dus al heel wat jaren bezig, van haar zal ik nog een hoop gaan opsteken. Ik kijk dan ook erg uit naar onze samenwerking.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven