Overstap van de week: mr. Henk Steinvoort

Delen:

Henk SteinvoortOverstap van de week is mr. Henk Steinvoort. Steinvoort heeft zich per 1 januari jl. aan Buren van Velzen Guelen NV verbonden als of counsel. Hij maakt de overstap vanuit De Brauw Blackstone Westbroek NV, waar hij meer dan twintig jaar als notaris werkzaam is geweest.

Of counsel. Betekent dit dat u nu helemaal notaris-af bent?

Ja, maar oud-notaris klinkt ook chique en mijn werk blijft het zelfde. Ik heb ervoor gekozen me niet als compagnon aan mijn nieuwe kantoor te verbinden, maar als ‘of counsel’ voor drie dagen per week. Helaas kan een niet-compagnon geen notaris worden; het wordt tijd om de notariswet op dat punt aan te passen.
Oud-notaris te Den Haag werd ik overigens al in 1998 toen ik terugkeerde naar de notariële basis van De Brauw in Rotterdam. De notariswet liet toen nog niet verplaatsing van een notarisstandplaats buiten de arrondissementsgrenzen toe; daarom werd ik in 1998 opnieuw benoemd tot notaris in Rotterdam en die standplaats is in 2001 verplaatst naar Amsterdam. Mobiliteit is mij dus niet vreemd. Formeel ben ik nu weer kandidaat-notaris en benoembaar tot notaris, dus wie weet…

Wie is uw ‘of counsel’-voorbeeld?

Ik kan niet de naam noemen van iemand die mijn ‘voorbeeld’ is geweest. Bij de grote kantoren komt het vaker voor dat een compagnon een stapje terug doet en ‘of counsel’ wordt om zo tijd te krijgen voor andere activiteiten.

U bent meer dan 20 jaar notaris geweest. Had u deze stap niet al eerder willen zetten?

Het leven bestaat nu eenmaal uit het maken van keuzen. Ik bleef kiezen voor het kantoor waar ik mijn loopbaan begon omdat ik het daar steeds naar mijn zin had en nam het fileleed op de koop toe. De keuze is nu anders uitgevallen, ten gunste van een dynamisch kantoor in mijn woonplaats Den Haag waar de praktijk minder versmald is geraakt dan bij De Brauw.

U bent tevens raadsheer-plaatsvervanger. Is dit nu de ideale combinatie zo?

Ik heb bij de Brauw altijd de gelegenheid gekregen om naast mijn werk voor cliënten en kantoor andere activiteiten te ontplooien, zoals voor mijn kerk en maatschappelijke organisaties. Zo werd ik ook raadsheer-plaatsvervanger bij het Haagse Gerechtshof. Het tijdsbeslag ervan is tot op heden beperkt, waardoor ik tijd overhoud voor mijn deeltijdstudie theologie. Welke toga ik over een jaar of vijf draag, durf ik nog niet te voorspellen.

Wat is uw belangrijkste ‘goal’, bij Buren van Velzen Guelen?

Samen met mijn nieuwe kantoorgenoten hard aan de slag om cliënten goed te bedienen. Er komen belangrijke uitdagingen op ons af, zoals de flex B.V. en de nieuwe personenvennootschapswetgeving. Dus voldoende werk aan de winkel. En lekker op de fiets naar kantoor!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven