Overstap van de week: mr. Ingrid Walrecht

Delen:

Ingrid Walrecht - KempenaerOverstap van de week is mr. Ingrid Walrecht (advocaat civiel recht). Walrecht stapt medio januari 2011 over van Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn naar De Kempenaer Advocaten in Arnhem.

Waarom deze overstap? Is Arnhem leuker?

Of Arnhem leuker is, weet ik (nog) niet. Arnhem is in ieder geval groener en biedt ons als gezin een heerlijke woon/werkomgeving. De verhuizing naar Arnhem is ingegeven door de nieuwe baan van mijn man, die medio januari 2011 als orthopedisch chirurg in opleiding in Duitsland aan de slag gaat. Voor de voortzetting van mijn carrière is de keuze al snel op De Kempenaer Advocaten gevallen: een echt Arnhems kantoor met een ongedwongen sfeer.

Doet u aan carrièreplanning?

Nee hoor, daar geloof ik niet zo in. Wel ben ik overtuigd van de noodzaak van een gedegen (praktijk)opleiding. Die heb ik bij zowel De Brauw als Pels Rijcken gekregen. Mijn carrièrekeuzes vloeien eigenlijk op een natuurlijke manier in elkaar over. De aanleiding voor de overstap naar Pels Rijcken was de verhuizing van De Brauw naar de Zuidas en de nadruk die daarmee kwam te liggen op de commerciële adviespraktijk. Bij Pels Rijcken heb ik mij tot een echte procesadvocaat kunnen ontwikkelen. De overstap naar De Kempenaer vloeit voort uit mijn eigen verhuizing naar het oosten van het land en ook deze stap zie ik weer als een kans. Op dit moment voer ik als allround advocaat een zeer brede praktijk. Hoewel het heel goed is om breed georiënteerd te zijn (en te blijven), is het nu tijd voor een verdiepingsslag, die ik bij De Kempenaer – in onder andere het huurrecht – zeker denk te kunnen maken.

Wat gaat u bij dit kantoor doen wat u bij uw vorige werkgever niet kon?

Pels Rijcken is gezegend met een rijk cliëntenbestand en een voortdurende toestroom van zaken. Daardoor wordt er op acquisitiegebied eigenlijk te weinig gedaan. Er is door de drukte van de praktijk altijd wel een excuus om het niet te doen. De Kempenaer is een middelgroot kantoor waar een goede acquisitie denk ik nog belangrijker is. Een persoonlijke benadering is daarbij essentieel.

Wat is de belangrijkste les die uw patroon u geleerd heeft?

Tijdens mijn stageperiode bij De Brauw was Ruud Schutte mijn patroon. Ruud is voor mij van onschatbare waarde geweest: iemand zonder franje, accuraat, betrokken, maar vooral ook heel praktisch. Die karaktereigenschappen kwamen ook naar voren in de wijze waarop hij mij als stagiaire begeleidde. Ruud stelde mij als beginnend advocaat vanaf moment één centraal. En dat is iets dat je bij lang niet alle patroons terugziet. Jij was degene die de zaak deed. En daarmee deed je de meest waardevolle ervaring op: echt voelen dat het op jou aankomt.

Waar staat (of zit) u over 10 jaar?

Met mijn man en onze dochter Roos (en een eventueel broertje of zusje) in een camper op Route 66. Lijkt me echt fantastisch om met het gezin een tijdje door de VS te touren… om daarna uitgerust en vol levenslust weer het werk als advocaat op te pakken!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven